начало

Почина нотариус Кольо Митков Почина нотариус Кольо Митков

Домоуправителят не издава съответната документация

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Домоуправителят не издава съответната документация

Мнениеот dobromir » 16 Ное 2012, 09:47

Добър ден на всички.

Огледах се и прецених, че това е категорията, в която да споделя неволите си от страна на Домоуправителят ми и всички от "Дом Съвета".

Ситуацията е следната: През миналия месец е имало кражба в дома на един от съседите. Няколко дни по-късно се появява съобщение, че на другия ден т.е. на 22.10.2012 ще има събрание:

http://prikachi.com/images.php?images/407/5410407Z.png

Смених името за да не я "излагам" засега.

Първо - нямаше спазени 24 часа от момента на залепването на бележката до момента на събранието и второ ясно се вижда, че не е свикано със съответния дневен ред.

На събранието се коментира, че има посегателство и че трябва да се вземат мерки. И нищо повече. Нито протокол, нищО до ден днешен!

Изминаха няколко дни и на 30.10.2012 около 14:00 часа бе залепена нова бележка:

http://prikachi.com/images/216/5433216r.jpg

Отново се виждат същите неКомпетентни действия, защото към днешна дата за свикване на обикновено събрание трябват минимум 7 работни дни.

На това събрание още от самото начало поставих няколко важни въпроса - че не ме вписват като реален собственик-представител на събранието, че даже никога, ама никога не съм виждал "домовата" книга и че проблемите не могат да се решават на парче и винаги като, че ли на другия ден ще има земетресение...

Тогава касиерката ме попита (уж невинно) "Ти кой си?" Доближи се до мен и аз усетих, че тя мирише на алкохол. Обясних и мнението си, но тя си позволи още на 2 (два) пъти да ме попита кой съм.

От насъбралите се домуващи само стояха и чакаха да приключа за да могат да обсъждат оферти за ново заключване и нов домофон.

Като видях, че ситуацията е безнадеждна, аз се преместих в най-тихото местенце и продължих да слушам Цирка... т.е. събранието.

Обсъдиха се няколко оферти, но в крайна сметка нищо не се реши.

В петък на 09.11.2012 г. изведнъж се появи бележка, че трябва да се плаща и че вечерта на 13.11.2012 г. (т.е. вчера - вторник) вече ще се заключва с новата система.

И ето отново аз нямам нито протокол от събранието, нито договор за изработката на новата система, нито съм наясно кога и как ще мога да си получа безплатен чип за да мога да си вляза у дома си. Да няма самоуправство един вид.

Ходих до полицията да подавам молба, а и до прокуратурата, тъй-като считам, че има сериозно нарушение на моите права.

В края на краищата, вчера (на 13.11.2012 г.) по обяд дойдоха техниците и започнаха да си вършат работата. Помолих ги да се представят, но те в началото отказаха. Извикаха домоуправителката, а тя се обади на полицията.

Едва когато дойде патрулката научих, имената на майсторите. Тогава дойде и един от съседите и ми предостави безплатния чип. Срещу "разписка". Накарах го да ми даде копие и той набързо надраска на едно хвърчащо листче нов текст уж с дата и подпис.

Полицаите отказаха да ми съдействат да получа някакви документи. Било то решението на събранието, било то договора... Защото нямало все още договор, но от друга страна и двамата полицаи заявиха на майстоите, че имат карт-бланш да продължат да работят. Че нямам право да ги спирам и че при нужда ще ми пишат предупреждение.

Тогава им казах, че аз не съм по създаването на паника и самоуправство и че ще си потърся правата по официалния ред. Прибрах се, полицаите си заминаха, а майсторите работиха над 5 (пет) астрономически часа.

Е, да де но не съм наясно оттук нататък какво следва и дали изобщо не е губене на време и трошене на емоции? Редно ли е да няма договори и протоколи?

Някой може ли да ме посъветва действията на домоуправителката дали са коретни или е някаква форма на рекет?
dobromir
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 17 Фев 2012, 12:58

Re: Домоуправителят не издава съответната документация

Мнениеот dikobraz » 19 Ное 2012, 23:44

Тази дама със цветното име Е ли домоуправител според изискванията на закона ?
Доколкото разбирам от писаното и приложените файлове - събрали се няколка човека и решили да сложат чип за достъп. Нищо лошо - въпроса е кой ще плати?
Както съм казвал и преди, вече не се прави на принципа - Ние решихме, вие да дадете...

Има си изисквания според ЗУЕС, които лоши или добри трябва да се спазват.

Хипотетично - човека от апт в който е имало " Нерегламентирано влизане", решава и поставя чип достъп и той преценява на кой да даде чип .
Тънкия момент е дали ще се даде само на платилите.

Успех...
dikobraz
Потребител
 
Мнения: 168
Регистриран на: 14 Ное 2005, 20:33

Re: Домоуправителят не издава съответната документация

Мнениеот dobromir » 20 Ное 2012, 10:53

Името и е Роза, но аз в началото не исках да я правя обществено известна. Затова смених името и с "Цветанка".

На събранието бяха поне 12 човека. Официално в настоящия момент се води, че има подписан протокол от всички (без мен) и че те са съгласни. Даже има и подписан договор, но това трябва да се е случило 3-4 дни след започването на подмяната на механичната брава с електромагнитна.

Майсторите дори вчера идваха да правят довършителни нещица. Но аз нищо не съм видял като документи, еле пък да имам копие от тях. Дадоха ми визитка на която са изписани имената им и GS-ите им, но няма написан адрес. Няма имел или уеб-сайт. Търсих ги чрез Гугъл, но там не успях да ги открия.

Общо взето не се разбирам с домоуправителите от 5 (пет) години и затова на ето този линк:
http://prikachi.com/gallery_view.php?user=22907&gal=12010
съм качил доста снимки с цел да се видят безобразията им. Очаквам от тяхна страна всякакви "Византийски номера". Като начало настоявам да получа цялата документация - протоколи, оферти и т.н. А после ще им повдигам обвиненията...
dobromir
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 17 Фев 2012, 12:58


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron