Страница 1 от 1

Наем от интернет и кабеларs доставчици

МнениеПубликувано на: 14 Ное 2012, 15:50
от dream1984
Да ви запитам коуеги, блока ни е общо взето чорба от кабели и кутии.....меко казано.
Искам да започна да взимам наеми на всичките им доставчици и въобще всеки който прави пари от живущите в блока чрез кабелите и кутиите си...
Някой имал ли е подобен проблем и как се е справил с това и също така какви са тарифите така горе долу за наем...

Re: Наем от интернет и кабеларs доставчици

МнениеПубликувано на: 14 Ное 2012, 16:19
от andy70
КоУега, ти май си още един хитрец, дето гледа да клати дявола във въздуха.
Ако не знаеш, кабелът от кутията до крайното устройство (компютър, телевизор) е собственост на крайния потребител - ерго - на твоите съседи. Те са тези, които са подали заявка за окабеляване към кабелния оператор и кабелите са тяхна собственост, тъй като те са си заплатили окабеляването.
А като си почнал в този дух - вземи наем от ВиК, БТК, ЧЕЗ (ЕВН) и ОВЕРГАЗ затова, че правят пари от живеещите в блока :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Re: Наем от интернет и кабеларs доставчици

МнениеПубликувано на: 14 Ное 2012, 20:37
от pilmal
Можеш да искаш само ако има закачен суич, който да дърпа ток от ОЧ. Попринцип това е незаконно, ако няма разрешение от ОС.

Re: Наем от интернет и кабеларs доставчици

МнениеПубликувано на: 15 Ное 2012, 09:11
от TheOldMan
А не е ли по-правилно да искате по-висока месечна такса за тези живущи, които ползват услугите на диставчиците с кутиите? :) Защото можете да бъдете сигурен, че никой доставчик няма да дойде и да закове кутия в коридора на блока, ако в него няма абонат желаещ дадената услуга.
Другия вариант е да обособите помещение (или поне достатъчно голям шкаф) в мазето или някъде в коридора, където да помолите (задължите) всички доставчици да преместят кутиите си. Мястото трябва да е така избрано, че да е близо до кабелните тръби между етажите, както и да може да се влезе с кабел от улицата в него.

Re: Наем от интернет и кабеларs доставчици

МнениеПубликувано на: 30 Дек 2012, 16:15
от chinchilla
Кутиите със суичовете, нод-овете, кондензатори и др. подобни такъми на кабеларки и нет доставчици, са в по-голямата си част вързани към ток, който е собственост на някой от живущите, като в този случай, даващия ток ползва отстъпки, или безплатни услуги от дадените оператори. Втория вариант е, когато са закачени към общите помещения и ползват тока на входа, тогава се плаща наем на входа, който е приблизително 4-6 лева на месец. Информацията е от първа ръка...