начало

Лилана излиза от ареста Лилана излиза от ареста

Системен тормоз от шумни наематели

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Системен тормоз от шумни наематели

Мнениеот dimslav » 04 Ное 2012, 12:14

Здравейте
Проблемът е следния: наематели на апартамент, който е над моя слушат много силно музика (вибрират стъклата на прозорците и не се чува включен телевизор), по всяко време на денонощието, около обяд, вечер и даже след 22.00. Събират и шумни компании-оргии до 3 сутринта, крясъци, блъскане на врати и т.н. Лятото ситуацията беше по-търпима, тъй като явно се бяха прибрали по селата, но сега отново е ужас. Вече си намразих жилището, защото когато се връщам уморен от работа, съм принуден да се разправям с тях.
Предприех следните неща:
1. Няколко пъти виках полицията. Те идваха на мястото, разговаряха много учтиво и мило с тях и раздразнено с мен (едва ли не как съм посмял да недоволствам, че не мога да спя до 3 сутринта), след което си тръгваха.
2. Подавах жалби в общината, от където ми отговаряха писмено точно 2 реда, че са идвали на мястото и не са установявали шум (възможно е в момента в който да са идвали и да го е нямало, все пак шумът не е 24 часа в денонощието). Пълна, тотална липса на заинтересованост.
3. Няколко пъти разговарях с домоуправителя, който ми крещеше и ми затръшваше вратата, като ми казваше да не го занимавам с глупости и че наемателите ''не му приличали на хора, които да вдигат шум''.
4. Собственник-алкохолик и изнудвач, живее на село, ми отговаряше, '' дай ми 1000 лева на месец и няма да държа квартиранти'', след което ми се смееше по телефона. От няколко месеца си е сменил телефона, а домоуправителя отказва да ми даде новия.
5. Останалите собственици-стари хора, на които всичко вече им е безразлично и които се страхуват от всичко и всички.
Какво мога да направя в тази ситуация?
Мога ли да осъдя собственика/наемателя?
В повечето страни на ЕС е забранено да се шуми от 20.00 (!!!) вечерта и наемателите се гонят след второ нарушение, а в България работещ, законопослушен и плащаш данъци човек като мен е подложен на тормоз от безделници, които купонясват всеки ден до 3 сутринта и спят до 1 следобед, след което пускат музика с ЧАСОВЕ.
dimslav
Младши потребител
 
Мнения: 33
Регистриран на: 10 Авг 2011, 12:37

Re: Системен тормоз от шумни наематели

Мнениеот dimslav » 05 Ное 2012, 11:12

Здравейте!
Може ли да ми кажете, дали мога да ги съдя за хулиганство?
Вчера, когато пак са почнали да шумят, им звъннах, а те почната силно да блъскат стола в пода и да посдкачат :cry:
dimslav
Младши потребител
 
Мнения: 33
Регистриран на: 10 Авг 2011, 12:37

Re: Системен тормоз от шумни наематели

Мнениеот chadel » 05 Ное 2012, 11:37

Ако живеете в столицата имате лош късмет. Няма пряко нормативно правило, което да ги задължи да пазят тишина. НАРЕДБА № 1 за обществения ред на територията на Столична община бе отменена изцяло с Решение № 9 от 07.01.2010 по адм. дело № 2397/2009 на Административен съд - София град, потвърдено с Решение № 13574 от 12.11.2010 по адм. дело № 3632/2010 на Върховния административен съд и оттогава не е приемана нова наредба.
Евентуално по ЗУЕС - Собствениците/Ползвателите/Обитателите са длъжни да не извършват в своя самостоятелен обект или в част от него дейности или действия, които създават безпокойство за другите собственици, ползватели и обитатели, по-голямо от обичайното. Трябва да убедите домоуправителя да им пусне писмено предупреждение, след което ако пак няма ефект, да свикате общо събрание с решение за изгонване. Имайте предвид, че цялата процедура ще е свързана с доста нерви, а стигне ли се до изгонване - и с разноски.

За хулиганство и дума не може да става.

Разбира се, другият вариант е най-лесен и най-ефективен понякога, а именно разговора по мъжки :wink: Хващаш едно от пишлеметата натясно и кОлтурно му обясняваш как ще му прехвърлиш керемидите и така.. :D
chadel
Потребител
 
Мнения: 646
Регистриран на: 12 Апр 2006, 20:10

Re: Системен тормоз от шумни наематели

Мнениеот dimslav7 » 05 Ное 2012, 11:58

Едва ли ще се справя един срещу тримата.
Става въпрос за Варна. Тук цари някакъв пълен ужас. Има няколко безсмислени университета с огромно количество ''студенти'', които купонясват всеки ден и по цел ден слушат музика. Всеки втори познат има този проблем, или със ''студенти'', или с тези, които са дошли във Варна да търсят работа. Нивото на тези ''студенти'' е ужасно. Селяни, в най-прекия смисъл на думата. Никога не съм мислил, че центъра на Варна, където живея, ще заприлича на Студентски град в София.
dimslav7
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 14 Дек 2010, 10:17

Re: Системен тормоз от шумни наематели

Мнениеот dimslav » 10 Ное 2012, 18:15

Може ли да съдя шумните наематели за терора, на който подлагат мен и моето семейство?
Постоянният шум от техния апартамент ми пречи да живея спокойно в собственото ми жилище.
dimslav
Младши потребител
 
Мнения: 33
Регистриран на: 10 Авг 2011, 12:37


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron