начало

Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността

Системен тормоз от шумни наематели

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Системен тормоз от шумни наематели

Мнениеот dimslav » 04 Ное 2012, 12:14

Здравейте
Проблемът е следния: наематели на апартамент, който е над моя слушат много силно музика (вибрират стъклата на прозорците и не се чува включен телевизор), по всяко време на денонощието, около обяд, вечер и даже след 22.00. Събират и шумни компании-оргии до 3 сутринта, крясъци, блъскане на врати и т.н. Лятото ситуацията беше по-търпима, тъй като явно се бяха прибрали по селата, но сега отново е ужас. Вече си намразих жилището, защото когато се връщам уморен от работа, съм принуден да се разправям с тях.
Предприех следните неща:
1. Няколко пъти виках полицията. Те идваха на мястото, разговаряха много учтиво и мило с тях и раздразнено с мен (едва ли не как съм посмял да недоволствам, че не мога да спя до 3 сутринта), след което си тръгваха.
2. Подавах жалби в общината, от където ми отговаряха писмено точно 2 реда, че са идвали на мястото и не са установявали шум (възможно е в момента в който да са идвали и да го е нямало, все пак шумът не е 24 часа в денонощието). Пълна, тотална липса на заинтересованост.
3. Няколко пъти разговарях с домоуправителя, който ми крещеше и ми затръшваше вратата, като ми казваше да не го занимавам с глупости и че наемателите ''не му приличали на хора, които да вдигат шум''.
4. Собственник-алкохолик и изнудвач, живее на село, ми отговаряше, '' дай ми 1000 лева на месец и няма да държа квартиранти'', след което ми се смееше по телефона. От няколко месеца си е сменил телефона, а домоуправителя отказва да ми даде новия.
5. Останалите собственици-стари хора, на които всичко вече им е безразлично и които се страхуват от всичко и всички.
Какво мога да направя в тази ситуация?
Мога ли да осъдя собственика/наемателя?
В повечето страни на ЕС е забранено да се шуми от 20.00 (!!!) вечерта и наемателите се гонят след второ нарушение, а в България работещ, законопослушен и плащаш данъци човек като мен е подложен на тормоз от безделници, които купонясват всеки ден до 3 сутринта и спят до 1 следобед, след което пускат музика с ЧАСОВЕ.
dimslav
Младши потребител
 
Мнения: 33
Регистриран на: 10 Авг 2011, 12:37

Re: Системен тормоз от шумни наематели

Мнениеот dimslav » 05 Ное 2012, 11:12

Здравейте!
Може ли да ми кажете, дали мога да ги съдя за хулиганство?
Вчера, когато пак са почнали да шумят, им звъннах, а те почната силно да блъскат стола в пода и да посдкачат :cry:
dimslav
Младши потребител
 
Мнения: 33
Регистриран на: 10 Авг 2011, 12:37

Re: Системен тормоз от шумни наематели

Мнениеот chadel » 05 Ное 2012, 11:37

Ако живеете в столицата имате лош късмет. Няма пряко нормативно правило, което да ги задължи да пазят тишина. НАРЕДБА № 1 за обществения ред на територията на Столична община бе отменена изцяло с Решение № 9 от 07.01.2010 по адм. дело № 2397/2009 на Административен съд - София град, потвърдено с Решение № 13574 от 12.11.2010 по адм. дело № 3632/2010 на Върховния административен съд и оттогава не е приемана нова наредба.
Евентуално по ЗУЕС - Собствениците/Ползвателите/Обитателите са длъжни да не извършват в своя самостоятелен обект или в част от него дейности или действия, които създават безпокойство за другите собственици, ползватели и обитатели, по-голямо от обичайното. Трябва да убедите домоуправителя да им пусне писмено предупреждение, след което ако пак няма ефект, да свикате общо събрание с решение за изгонване. Имайте предвид, че цялата процедура ще е свързана с доста нерви, а стигне ли се до изгонване - и с разноски.

За хулиганство и дума не може да става.

Разбира се, другият вариант е най-лесен и най-ефективен понякога, а именно разговора по мъжки :wink: Хващаш едно от пишлеметата натясно и кОлтурно му обясняваш как ще му прехвърлиш керемидите и така.. :D
chadel
Потребител
 
Мнения: 646
Регистриран на: 12 Апр 2006, 20:10

Re: Системен тормоз от шумни наематели

Мнениеот dimslav7 » 05 Ное 2012, 11:58

Едва ли ще се справя един срещу тримата.
Става въпрос за Варна. Тук цари някакъв пълен ужас. Има няколко безсмислени университета с огромно количество ''студенти'', които купонясват всеки ден и по цел ден слушат музика. Всеки втори познат има този проблем, или със ''студенти'', или с тези, които са дошли във Варна да търсят работа. Нивото на тези ''студенти'' е ужасно. Селяни, в най-прекия смисъл на думата. Никога не съм мислил, че центъра на Варна, където живея, ще заприлича на Студентски град в София.
dimslav7
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 14 Дек 2010, 10:17

Re: Системен тормоз от шумни наематели

Мнениеот dimslav » 10 Ное 2012, 18:15

Може ли да съдя шумните наематели за терора, на който подлагат мен и моето семейство?
Постоянният шум от техния апартамент ми пречи да живея спокойно в собственото ми жилище.
dimslav
Младши потребител
 
Мнения: 33
Регистриран на: 10 Авг 2011, 12:37


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron