Страница 1 от 1

статут на гараж

МнениеПубликувано на: 08 Окт 2012, 19:58
от odonata
Здравейте,

Търсех, но не намерих отговор и затова искам да попитам тук. Гаражно помещение, което очевидно не се използва за такова - пред вратата, отпред, са направени стълби, явно за друга цел - все още ли е със статут на гараж и все още ли важи правилото, че не може да се паркира пред съоражението?
Ако не важи, как мога да си потърся правото за възможност за паркиране на парко мястото отпред?
Благодаря предварително за отговора!

Re: статут на гараж

МнениеПубликувано на: 08 Окт 2012, 21:38
от emilgrigorov
odonata написа:... Гаражно помещение, което очевидно не се използва за такова - пред вратата, отпред, са направени стълби, явно за друга цел - все още ли е със статут на гараж и все още ли важи правилото, че не може да се паркира пред съоражението?
Ако не важи, как мога да си потърся правото за възможност за паркиране на парко мястото отпред?
Благодаря предварително за отговора!

ЗУТ - ДР §5 т.41. "Промяна на предназначението" на обект или на част от него е промяната от един начин на ползване в друг съгласно съответстващите им кодове, представляващи основни кадастрални данни и определени съгласно Закона за кадастъра и имотния регистър и нормативните актове за неговото прилагане.
В конкретният случай е налице преустройство и промяна на предназначението, вкл. промяна в кода. По всяка вероятност - без одобрени по съответния ред строителни книжа.
За знаците и пътната маркировка - не зная. А дали можете да паркирате, си зависи изцяло от Вашите умения.