начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Проблем с луда съседка и улични кучета

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Проблем с луда съседка и улични кучета

Мнениеот mkovachev » 13 Авг 2012, 21:56

Здравейте,

от скоро живея в жилище, където разбрах, че години наред съществува следният проблем:

Жена на средна възраст, освидетелствана, приютява бездомни кучета в блока и като клошар събира всякакъв вид отпадъци. Складира ги по етажите на блока, в общите пространства, включително в мазетата и таванските помещения. Съответно разбива чуждите помещения със същата цел. Кучетата прибира вкъщи необезпаразитени и ги държи гладни, не ги разхожда, а ги пуска по етажите и съответно те цапат всички помещения, но тя не се ангажира с чистене. Кучетата са агресивни и често налитат на хората в блока. Жената в момента не живее в собствения си апартамент, той е пълен с боклуци, които са източник на страхотна миризма и гадини през цялата година. Вместо това жената е приютена от друг съсед, който е алкохолик и живее сам. Двамата често се карат, той я обвинява, че е луда, а свадите им се чуват в целия район ден и нощ. Други съседи също се оплакват, че не могат да спят, че миризмите и насекомите ги притесняват, че хигиенните условия в блока липсват и съществува реална опасност от пренос на зарази. Заради боклуците по етажите жителите на блока са предупреждавани многократно от ХЕИ за глоби и реална опасност от пожар. Невъзможно е входът и дори апартаментът ми да се проветрят от миризмите.

Жената и мъжът алкохолик са наясно с мнението на своите съседи. Срещу жената са подавани неколкократно жалби в районното управление, а относно кучетата Еко-равновесие обеща по телефона да провери случая, но реално не зная какво точно са направили. В момента кучетата все още живеят при нея и не са обезпаразитени, а продължават да цапат. Жената е безработна от поне 5 години, има роднини, които не се интересуват за нея.

Нуждая се от съвет какво следва да предприема, след като на жената са наложени многократно различни глоби и районното управление знае за проблема от години. Освен това тя не плаща сметките си от години.

Благодаря предварително!
mkovachev
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 20 Авг 2007, 15:15

Re: Проблем с луда съседка и улични кучета

Мнениеот trando58 » 17 Авг 2012, 14:18

Щом всички сте наясно и против тези"прояви" на вашата съседка си има канален ред със серия предупреждения,които да са документирани и после вземете решение за отстраняването и за срок от 3г.от ЕС по чл.45 от ЗС ,не,че трябва да се стигне до там,но поне може да я подплашите.Това е трудна процедура,особено ако жилището и е единствено,но тя я знае закона ,я не. Това което пишете,че се случва в при вас наистина е изумително и както писа по-горе някой,явно си го заслужавате.
trando58
Потребител
 
Мнения: 441
Регистриран на: 16 Юли 2009, 15:25


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron