начало

Маринела Арабаджиева е опитала да се самоубие Маринела Арабаджиева е опитала да се самоубие

Въпрос за собственост

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Въпрос за собственост

Мнениеот colomba » 15 Юли 2012, 19:50

Здравейте,
Моля вашите мнения и съвети за следния случай:
Преди години за топлофицирането на две съседни 3-етажни къщи (по ПУРНЕС) с Решение на собствениците отдаваме на Топлофикация за безвъзмездно ползване моето мазе за обща абонатна станция. Всички останали собственици разполагат с големи жилища, килери и съответно с по 2 мазета, които са в ид.ч, % ...т.е. неотделени съдебно в граници. Само моето малко жилище е без килер и разполагащо само с 1 мазе, отделено с граници в НА и по тази причина ОС се наложи за отдаването му като не бях компенсирана с нищо от останалите собственици.
Към момента от всички собственици договорили това Решение - само аз, потърпевшата, съм "на линия", а останалите жилища са с нови собственици - купувачи или наследници.

Относно Топлофикация - ясно, че ще си държат безвъзмездно абонатната станция докато е в сила договора с тях. Питанката ми е:
1. Какви правни възможности имам срещу лишаването ми от собственото ми мазе , което е задължителна част към жилището и по ЗУТ да бъда компенсирана с ползване на помещение -обща избена пералня от нашата ЕС. Следва ли съседната ЕС да плаща наем за ползване на помещение в нашата ЕС?

2. При промяна на собствеността изцяло както е в случая за всички жилища без моето - мога ли с общо ОС за двете ЕС да предявя искане за горните компенсации към новите собственици (купувачи и наследници )...или те са си купили договарянето ми с бившите собственици заедно с жилището, а наследниците го наследили?:)

И последно в случай, че горните възможности са нефелни -
Аз и сестра ми имаме необходимите ид.ч. ОЧ да прекратим договора на нашата къща
с Топлофикация и сме съгласни и на този краен вариант. Ако, обаче съседната къща не се откажат от парно - нали все пак правно няма как да си държи аб. станция у съседите и ще трябва да си я премести в тяхно мазе?

Предварително 1001 благодарности на отзовалите се :)
colomba
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 10 Мар 2010, 05:30

Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron