начало

Агентка измамила туристи със 70 000 лева Агентка измамила туристи със 70 000 лева

Спиране на асансьор поради неплатена месечна такса

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Спиране на асансьор поради неплатена месечна такса

Мнениеот linden » 09 Юни 2012, 16:15

Може ли фирма, която сервизира асансьора на входа, в който живея да изключи устройството заради неплатена такса, при положение, че асансьора няма нужда от ремонт? Има ли право и как мога да се защитя от тази фирма?
Коя институция налага санкция против своеволия на фирмите обслужващи асансьорната техника?
Отдавна имам проблем с фирмата, която ни обслужва и им плащам на всеки два месеца, защото не считам че получаваме качествено обслужване, по няколко пъти се свързвам с тях за един проблем, докато благоволят да дойдат и се реших на тази стъпка, която изглежда не ги удовлетворява, да но вече искам да реша проблема кардинално и да сменя фирмата. Определено, хората които работят в офиса си от 85 година, живеят и с мисленето си от тази година и комуникацията не е лесна.

В момента търся алтернатива в кв."Надежда", но след проверка съм установил, че има някакво "парцелиране" бих ползвал клишето станало популярно "картелизиране" и се оказва, че много малко са фирмите, които имат дейност на територията на квартала и като цяло фирмите се обслужват една-друга за да си спестяват разходи и конкуренция липсва напрактика.

Аз бих го асоциирал с неплащането на здравни осигуровки, ако не плащам нямам право да ползвам услугата, нали? И не идва никой от здравната каса или от Министерството на здравеопазването да ме разболява принудително, защото не съм си платил здравната вноска. Биха могли да откажат да ме лекуват, ако потърся медицинска помощ.

Как мога да се предпазя и съответно да сигнализирам за този случай и към коя институция да се обърна?

Благодаря.
Последна промяна linden на 23 Юни 2012, 17:15, променена общо 1 път
linden
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Май 2012, 22:59

Re: Спиране на асансьор поради неплатена месечна такса

Мнениеот dream1984 » 12 Юни 2012, 04:27

Здравей,

Абсолютно нямат право, въпрос на твое решение (ако си домоуправител) е да се откажеш от техните услуги още повече ако нямаш договор.
Аз съм в твоя район и ако търсиш техници за асансьорите мога да ти дам контакт. Нашите са малки чепати, но са точни и си вършат работата ама и ние не сме лесни тъй като сме блок на 20 етажа и сме с 2 асансьора.
dream1984
Младши потребител
 
Мнения: 82
Регистриран на: 20 Юли 2011, 14:49

Re: Спиране на асансьор поради неплатена месечна такса

Мнениеот cuckoo » 06 Юли 2012, 12:16

Ами при нас е същото, вярно че не беше плащан от февруари...
И след като не ги викаме с месеци, защо да им плащаме и за минало време, за да ни пуснат асансьора
Не зная и как се определя таксата - при нас е 36 лв. на месец.
Много често асансьорът се поврежда след 17 ч. в петък - ами чакаме си до понеделник, все едно през уикенда договорът не важи.
cuckoo
Младши потребител
 
Мнения: 38
Регистриран на: 14 Мар 2011, 16:43

Re: Спиране на асансьор поради неплатена месечна такса

Мнениеот dream1984 » 05 Сеп 2012, 05:30

По принцип таксата е за подръжка доколкото знам те идват 24/7 само при заседнал човек в асансьора, нашите също са ми казвали, че не им е задължение да идват събота и неделя ако се скапе някой от асансьорите, но са го правили....Колкото до таксата тя е за подръжка.
dream1984
Младши потребител
 
Мнения: 82
Регистриран на: 20 Юли 2011, 14:49


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron