начало

Гражданската и Търговската колегии на ВКС с трето тълкувателно дело за годината Гражданската и Търговската колегии на ВКС с трето тълкувателно дело за годината

Моля за съвет: съседка с медицинско състояние и кучето и

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Моля за съвет: съседка с медицинско състояние и кучето и

Мнениеот gattanegra » 03 Юни 2012, 23:02

Привет,

поздравявам ви с това лято и се надявам за всички ни то да е хубаво и успешно.

Моля, извинете ме за дългото писание - просто искам да опиша нещата.

Условията:
живея в София, жк. Дружба
блокът е тухлен.
5 етажен
1 вход.
аз съм на 3 етаж, въпросната съседка е на 1 етаж,
живеем от дена и съща страна на блока.
балконите ни са си както са си били построени,
този на съседите помежду ни е остъклен.

Проблемите – поне два са:

Майката на въпросната съседка е нещо като домакинка на блока и чистачка май.
Семейството е доста напатило - няма да разказвам, но момичето има диагноза, и преди години е нападнала на улицата човек, лекували са я, след това са спрели. В резултат допреди три месеца някъде тя ходеше по улиците или висеше на балкона си и крещеше адски вулгарни неща, биеше се с техните, или те я биеха, не мога да знам - два пъти съм викала полиция, отделно съседите под мен и те - колко пъти.
Полцията не можела да направи нищо - да сме подадяли жалба.
Не зная защо беше - дали лекарствата не и действаха или не и ги даваха или пък не ги пиеше - идея нямам, но крясъцте и цепеха квартала денонощно. На хора не е налитала - покрещи, покрещи, пък както си крещи ако те срещне по стълбите или за извън земните ще пита, или просто ще поздрави .. иначе както си стои и си крещи изведнъж си става най-нормална, възпитана, всичко. И като чисти входа или ходи до магазина си е съвестно, добро и учтиво момиче. .. Не е смешно, но какви ли разговори не ми се е налагало да водя с нея срещне ли ме по стълбите. Аз и нашите сме леки, тънки хора, а тя е едра жена и .. какво да обяснявам - страха от това да не ме нападне ме е карал да се опитвам да се измъквам с дипломация доста често от въпроси от типа "Ама ти знаеш ли, че даже и да ти е изключен компютъра, ти имаш чип и Те те слушат", или това, че в бензиностанциите всъщност не се продавал бензин, а шпионират хората.
За илюстрация - миналата година ли беше, една вечер от техния апартамент с часове наред се чуваха псувни и тупаници, реплики " ще те убия бе" и т.н., и аз притеснена да не се изколят там извиках полиция, ОБАЧЕ междувременно нещата утихнаха. и какво става - идат полицаите и вместо страшните крясъци чуват как ДРУГИТЕ съседи на 1 етаж си пият на масата до отворения прозорец и решават, че аз съм лудата, че съм им звъняла с репликата " Какви скандали бе госпожа, ето съседите си пийват по-шумно, но за това ли ни викна?!" и добре, че излезе съседа под нас, да обясни и той - се тази е крещяла и са се налагали там от часове и ни е писнало та за това сме ги викнали. Отиват те, звънят на вратата и тя започва да вдига лют скандал за някаква маса и някакво завещание от напълно измислени времена и хора - абе цирк. Та убеди се полицая, че няма кървища и ни посъветва със съседа да говорим с домоуправителя и по етажната собственост там да сме пишели жалба, защото те и линейка да викнат тя няма как да я натовари, и понеже не е агресивна (освен, че в 4 сутринта ходи по улицата и крещи " говори ЦРУ! Сега ще бъдете изтрити от лицето на земята!!!" и тям подобни).
Майка и пък, когато направих забележка ми каза " дано не ти идва на главата". Ок, ама може и да ми дойде, ако се издъня и ме уволнят заради недоспиването ..
Домоуправителят ни не даваше вид да може да помогне за решаване на проблема. До скоро вдигаше рамене, , обясняваше, че то видиш ли момичето било много свестно ... Да, ама от него половината блок не може да спи, а ходенето по стълбите ... Аз му обясних, че искам да я съдя, защото явно има проблем но ако не се вземе административна мярка няма да се излекува от само себе си - просто някой ден или ще я пребие някой нервак или тя ще посегне ... Сега преди около три месеца майка му ми каза на стълбите, че бил внесъл жалба някъде си... и ...
ВСИЧКО УТИХНА?!

Да, но нали винаги има обаче ..

Обаче тя сега има куче. Хъски. Малко на възраст.
Вече не крещи денонощно от балкона си, но пък там стои кучето и вие, сумти, "плаче" и т.н. - отново денонощно.
Аз я виждам и нея и роднините и, че го извеждат редовно това куче, И ВСЕ ПАК от балкона им !( на 1 етаж, ТОЧНо над самия вход на блока!!! ) непрекъснато тече нещо. Или нещо неизвестно, или мият със сапун.
В резултат входът започна да мирише ужасяващо, неописуема смрад на .. и амоняк и не мога да кажа още какво ... досещате се какви са ми предположенията, нали?
Сега - едно, че преди заради крясъците и не можех лятото да си отворя прозореца (блокът е тухлен и уж обре изолиран, но дори на затворени прозорци пак я чувах), а сега не мога да отворя прозорец изобщо, защото и трите ми стаи са от тази страна и освен зловонната смрад влизат и огромни мухи!!!
Дори и при това непрекъснато миене на балкона им със сапун смрадта пред блока си я има. Само, когато вали не мирише така зверски, а по-малко Но е осезателно - и мухите са си там на рояци.
И второ - точно там, където и се изтича балкона има:
- шахта на БТК - или нещо от сорта, там ровиха НЕТ1 да ми пуснат кабели,
- по-нататък, където и изтича сапунката от балкона има зелена градинка с дървета... според мен амоняка и сапуна никак не са им приятели.
- ОЩЕ - там има и гаражи, шахти / прозорци на мазета....

Не съм говорила още с тези хора.
Поздравяваме се по стълбите само. Бяха ми сърдити, че виках полицията, но от едно време насам пак се поздравяваме (блокът ни е такъв - 25 апартамента все сме се научили на учтивост), обаче нямам смелост да попитам нея или техните не може ли да решат тоя проблем с тая миризма. Тя е на около 30 години, може и повече, аз съм на 28.

Домоуправителя не зная какво да му кажа като го видя - пак ще ми вдигне рамене.. И той е в апартамент от нашата страна, точно над нас на 5 етаж, но повдигна ли някакви проблеми веднага заговаря за покрива и "ето как на теб това и онова ти е проблема, а на мен ми тече покрива на главата и не можел бил да излезе на глава да се ремонтира ...
Под мен съседите са много добри хора, но на тях им мирише само като минават през входа - нали са с остъкление ... А аз ето както си пиша сега и ме лъхва амоняка отдолу.

Та .. това е от поне 3 месеца тая смрад, май освен мен и една две други съседки, както и случайни хора, които направо отскачат докато минават пред блока, друг никой не обръща внимание ...
Какво да правя?
Когато стане Август и вън е 40 градуса ще се трае ли тая миризма?
От др. страна тази жена според мен е неуправляема и може да реши да си отмъщава. Брат и и баща и също са агресивни...

Моля дайте ми някакъв съвет как да постъпя!
не бих искала да нараня някого и който и да било да страда, просто искам да мога да си отварям прозореца!

Това не е фантастика, наистина имам нужда от съвет. Просто работата ми е такава, че по цял ден набирам текст и май се увлякох с детайлите ..

Благодаря за всякакви полезни насоки!

К.
________

В допълнение (че ми стана съвестно)
Той нашият домоуправител си е свестен тип - никога лошо не е направил и никому зло не е помислил. А аз май го изкарах не в така добра светлина, за което съжалявам. Старае се човекът и явно, ето, взел е мерки. Оценявам го и т.н. просто явно на никого не му се е занимавало с официалните пътеки, по които да се мине. Те повечето хора са си в блока откакто е построен, нашето семейство също. Не върви някак да ставаме за резил. Това ми казва дядо ми винаги, щом се заоплаквам от тези проблеми.

Аз все си мисля, че момичето не крещи вече заради кучето, а не заради мерките - добре и влияе 1 вид..

Все пак обаче искам и да не ми мирише.

Освен това - не съм се обърнала направо към хората и от още едно съображение - може да затворят горкото животно в банята, и тогава входа ни няма да мирише, обаче то горкото ще се мъчи още повече. :evil:
gattanegra
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 03 Юни 2012, 22:01

Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron