начало

Изборът на нов ИВСС остава за следващия парламент Изборът на нов ИВСС остава за следващия парламент

чл.31 ЗС как се доказва недопускане до съсобствен имот

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


чл.31 ЗС как се доказва недопускане до съсобствен имот

Мнениеот petkoff » 29 Ное 2020, 04:28

Чест и почитания на всички.
Със сестра ми сме съсобственици на наследствен апартамент, който аз обитавам. Тя също има ключ и не съм я ограничавал да ползва жилището. Преди 5 г. ми връчи нотариална покана за изплащане на обезщетение за лишаване от правото да ползва нейната част от жилището. Аз върнах нотариален отговор, че тя има ключ и аз не съм сменял бравата и по никакъв начин не съм ограничавал правото й на ползване на имота и считам искането й за неоснователно. Сега има заведено дело за изплащане на обезщетение за изминалите 5 г. със същите мотиви - недопускане до имота. Въпросът ми е при положение, че аз не съм я възпрепятствал да ползва жилището, как тя може да докаже противното?
Освен това се иска възбрана върху апартамента за обезпечаване на претенцията.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
petkoff
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 13 Сеп 2015, 18:57

Re: чл.31 ЗС как се доказва недопускане до съсобствен имот

Мнениеот nikodim77 » 29 Ное 2020, 05:15

Здравейте Г-н Петков,
Та Вие със сестра Ви още ли се отдалечавате един от друг заради имоти?!? От 2016 се каните нотариално, отговаряте си… Та вие сте брат и сестра!? Опитайте да се спогодите… Както и да е, това са си ваши дела…
Така както сте формулирал въпросът си няма как да гадаем за това, какви доказателства ще бъдат представени по едно такова дело. По една друга тема написах следното: „Ако някой от участниците във форума можеше да даде отговор на въпросът Ви, който е заглавие на темата, то той щеше да е тото-милионер предвид пророческите му заложби.” Същото важи и във Вашият случай. По-скоро Вие мислете как ще изградите своята защита, как ще докажете, че не сте осъществявал недопускане на сестра Ви до процесният имот и т.н. Имате едно предимство, а то е, че в ИМ ще са отразени нейните доводи и ще получите насоки какво и как ще доказва, така че съветвам Ви да се обърнете към адвокат, който да се запознае с нещата, да Ви изготви един добре издържан отговор на ИМ, и на татък каквото „сабя покаже”. Последната дума ще е на съдът.
Успех!
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 769
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: чл.31 ЗС как се доказва недопускане до съсобствен имот

Мнениеот ivanov_p » 29 Ное 2020, 12:12

И едното и другото, противопоставяне, липса на такова, се доказва със свидетели, като в случая другата страна трябва да ги доведе, за да докаже иска си, а вие да доведете евентуално свои, които да опровергаят нейните.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3469
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: чл.31 ЗС как се доказва недопускане до съсобствен имот

Мнениеот gridiron » 05 Дек 2020, 00:30

Намиране на печен адвокат да подмята съдията и по добрите лъжи свидетели Те ще решат делото
gridiron
Потребител
 
Мнения: 284
Регистриран на: 10 Ное 2013, 21:28


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron