начало

Извънредната обстановка се удължава до края на юли Извънредната обстановка се удължава до края на юли

Има ли право да премине?

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Има ли право да премине?

Мнениеот golqmakola » 24 Юли 2019, 00:51

Здравейте,живея в къща близнак,три етажа,шест апартамента.Дворът е разделен с ограда,трите семейства от ляво ползват едната,трите семейства от дясно ползват другата страна.Всяка от страните има порта към своя двор,като между двата двора не може да се премине с автомобил.Във всяка от страните има изградени по три(общо шест) гаража.Дворовете са ползвани така откакто е построена къщата.Един от собствениците от срещуположната страна преди години продава апартамента си заедно с частта от двора.Новият собственик сега решава че не може да вкара колата си в гаража,тъй като портата към тяхната част на двора е малка(по-голяма няма как да се сложи тъй като портата е между къщата и съседния двор,т.е или трябва да се срути къщата или да се премести оградата)а реално коли минават от там т.е другите съсобственици нямат този проблем и всички те са против.Наскоро изяви претенции за направата на нова врата и съответно нов път който да премине през нашата част,което реално ще разруши и промени изгледа на двора.Има ли някакво основание за това.Всички постройки в двете части,подобрения,(включително е описано че нашата част е по-малко от сеседната с 20кв.м,както и договор за построяването на оградата)са законни.Благодаря!
golqmakola
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 24 Юли 2019, 00:34

Re: Има ли право да премине?

Мнениеот Melly » 24 Юли 2019, 01:39

golqmakola написа:Здравейте,живея в къща близнак,три етажа,шест апартамента.Дворът е разделен с ограда,трите семейства от ляво ползват едната,трите семейства от дясно ползват другата страна.Всяка от страните има порта към своя двор,като между двата двора не може да се премине с автомобил.Във всяка от страните има изградени по три(общо шест) гаража.Дворовете са ползвани така откакто е построена къщата.Един от собствениците от срещуположната страна преди години продава апартамента си заедно с частта от двора.Новият собственик сега решава че не може да вкара колата си в гаража,тъй като портата към тяхната част на двора е малка(по-голяма няма как да се сложи тъй като портата е между къщата и съседния двор,т.е или трябва да се срути къщата или да се премести оградата)а реално коли минават от там т.е другите съсобственици нямат този проблем и всички те са против.Наскоро изяви претенции за направата на нова врата и съответно нов път който да премине през нашата част,което реално ще разруши и промени изгледа на двора.Има ли някакво основание за това.Всички постройки в двете части,подобрения,(включително е описано че нашата част е по-малко от сеседната с 20кв.м,както и договор за построяването на оградата)са законни.Благодаря!

Най-точен отговор на поставения въпрос може да бъде получен в едно исково производство. Не, че нямам представа за какво става дума, но без да бъдат изследвани всички документи от "извора" до настоящия момент относно правата в тази съсобственост, дори не мога да квалифицирам евентуална бъдеща претенция. Вариантите са повече от един. Детайлите са много, много важни.

Препоръчвам да се срещнете с адвокат с разширена компетентност по материи, относими към казуса. По преразказ не се дават отговори по значими въпроси.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител
 
Мнения: 7679
Регистриран на: 18 Окт 2007, 23:13
Местоположение: гр. София

Re: Има ли право да премине?

Мнениеот golqmakola » 24 Юли 2019, 01:44

Благодаря ви!
golqmakola
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 24 Юли 2019, 00:34


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 5 госта


cron