начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Какво да очаквам

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Какво да очаквам

Мнениеот stanimira73 » 13 Ное 2018, 18:35

Здравейте, предстои ми подялба на апартамент и вила. Имаме развод със съпруга ми и споразумение за ползване на апартамента 5 месеца аз и 5 месеца той и така до следващото дело за подялбата. Той работи в чужбина от 20 год. Аз от 2 години съм в чужбина. А сега той се връща през месец в България. Нямаме деца под 18г. Синът ни е на 25г. живее в друг град. За него съм се грижила само аз . Давал ни е парички но аз нямам един ден като безработна. ТОЙ иска апартамента и вилата срещу много минимална сума понеже си смята ремонтирането на апартамента а вилата била с негови средства. Ако заведе иск за по-голям дял и не получа писмото от съда възможно ли е да има дело без да зная? Адреса ни е един и същи и той може нарочно да не ми даде бележката от съда. Прочетох че срока за иск за по-голям дял е 1година и аз мисля след като изтече да подам дело за подялба на имотите. Искам да си взема апартамента колкото и пари да ми струва.
Как бихте ме посъветвали да постъпя?
stanimira73
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 13 Ное 2018, 18:14

Re: Какво да очаквам

Мнениеот teogeo » 14 Ное 2018, 00:10

stanimira73 написа:Здравейте, предстои ми подялба на апартамент и вила. Имаме развод със съпруга ми и споразумение за ползване на апартамента 5 месеца аз и 5 месеца той и така до следващото дело за подялбата. Той работи в чужбина от 20 год. Аз от 2 години съм в чужбина. А сега той се връща през месец в България. Нямаме деца под 18г. Синът ни е на 25г. живее в друг град. За него съм се грижила само аз . Давал ни е парички но аз нямам един ден като безработна. ТОЙ иска апартамента и вилата срещу много минимална сума понеже си смята ремонтирането на апартамента а вилата била с негови средства. Ако заведе иск за по-голям дял и не получа писмото от съда възможно ли е да има дело без да зная? Адреса ни е един и същи и той може нарочно да не ми даде бележката от съда. Прочетох че срока за иск за по-голям дял е 1година и аз мисля след като изтече да подам дело за подялба на имотите. Искам да си взема апартамента колкото и пари да ми струва.
Как бихте ме посъветвали да постъпя?


Здравейте, ако страните по едно дело живеят на един и същ адрес, това ще бъде отбелязано в призовката и призовкарят не би трябвало да допусне такава грешка да връчи призовка, предназначена за Вас, на друго лице, което е страна по делото.
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1525
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron