Страница 1 от 1

договор за доброволна делба

МнениеПубликувано на: 23 Юли 2008, 18:04
от doli_
Много моля за компетентен отговор.Аз и мои роднини, правим доброволна делба.Какви документи трябва да представим пред нотариус?Един от съделителите не може да присъства лично, може ли той да бъде представляван от упълномощено лице с нотариално заверено пълномощ-
но ?

Re: договор за доброволна делба

МнениеПубликувано на: 23 Юли 2008, 18:11
от Melly
doli_ написа:Много моля за компетентен отговор.Аз и мои роднини, правим доброволна делба.Какви документи трябва да представим пред нотариус?
Един от съделителите не може да присъства лично, може ли той да бъде представляван от упълномощено лице с нотариално заверено пълномощно ?
Да, може.

За изготвяне на самия договор е препоръчително да ползвате адвокат.

В случай, че не желаете да позвате адвокат, Нотариусът ще Ви укаже набора от документи, необходими за сделката.

УСПЕХ!

МнениеПубликувано на: 23 Юли 2008, 18:59
от doli_
Бях при нотариус, за съделителя който не може да се яви на делбата, но е приложено пълномощно от негово име, нотариуса каза че трябва да се приложат и две декларации - декларация по чл. 264, ал. 1 от данъчно - осигурителния процесуален кодекс и декларация за гражданство и гражданско състояние по чл. 25, ал. 7 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност.Той се позовава на това, че е разпоредителна сделка. Tака ли е ?Toва не е ли едностранна сделка, при която се изпълнява волята на упълномощителя ?Защо трябва да попълва упълномощителя тези декларации ?

МнениеПубликувано на: 23 Юли 2008, 19:14
от leator
waw
WAW
Доли,
Отидете при нотариуса и му кажете, че ще се оплачете в нотариалната камара, как може да Ви иска такива документи.
Кажете му, че не разбира нищо и да стане, за да има конкурс за мястото му!

МнениеПубликувано на: 24 Юли 2008, 16:53
от proxycap
doli_ написа:Бях при нотариус, за съделителя който не може да се яви на делбата, но е приложено пълномощно от негово име, нотариуса каза че трябва да се приложат и две декларации - декларация по чл. 264, ал. 1 от данъчно - осигурителния процесуален кодекс и декларация за гражданство и гражданско състояние по чл. 25, ал. 7 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност.Той се позовава на това, че е разпоредителна сделка. Tака ли е ?Toва не е ли едностранна сделка, при която се изпълнява волята на упълномощителя ?Защо трябва да попълва упълномощителя тези декларации ?

Нотариусът е съвсем точен !
Изразеното мнение за него е непрофесионално и некомпетентно .
Но това са рисковете на безплатните консултации - може и да попаднете и да бъдете подведен от лице, с неизяснени качества ...