начало

Няма да се дава българско гражданство срещу краткотрайни инвестиции Няма да се дава българско гражданство срещу краткотрайни инвестиции

Иск предварителен договор да стане окончателен

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Иск предварителен договор да стане окончателен

Мнениеот Green » 09 Окт 2003, 22:15

Кога и при какви условия купувачът може да поиска вписването на предварителния договор да стане окончателен?Какво следва при отказ на продавача да изпълни предв.договор.Ако продавач е Общината струва ли си да се водят дела?
Green
 

Re: Иск предварителен договор да стане окончателен

Мнениеот Ред » 10 Окт 2003, 11:22

Не може да поискаш вписване на предварителен договор, но може да подадеш искова молба до съда с желание те да обявят предварит. договор за окончателен(чл.19, ал.3 от ЗЗД) и ако ти уважат иска-договора се счита за сключен от момента на влизане в сила на съдебното решение-едва тогава ако особеностите на Вашия казус позволяват-може да се пристъпи към вписване в Службата по вписванията към районния съд.
Що се отнася до иска-ПРОБВАЙТЕ СЕ-не се знае дали щего уважат, но поне като време няма да загубите-сега произв-то по чл.19, ал. 3 от ЗЗД се разглежда по бързото производство по ГПК и по този начин няма да чакате много за резултата от делото(какъвто и да е той)
Ред
 

Re: Иск предварителен договор да стане окончателен

Мнениеот МСМ » 10 Окт 2003, 15:04

Само едно уточнение. Вписва се още исковата молба и разпорежданията с имота след вписването и нямат действие за ищеца. Т.е. вписването на исковата молба е все едно вписване на възбрана.
МСМ
 

Re: Иск предварителен договор да стане окончателен

Мнениеот Gero » 10 Окт 2003, 15:33

Винаги си струва да се води дело. Въпроса е дали ще имаш нерви да се бориш с/у тези типове от "типовия" отдел.................т.е. общината:-)
Gero
 

Re: Иск предварителен договор да стане окончателен

Мнениеот Ред » 10 Окт 2003, 16:43

Точно така! Това съм пропуснал да го уточня по-рано.
Ред
 

Re: Иск предварителен договор да стане окончателен

Мнениеот plamenagadjonova » 11 Окт 2003, 12:21

Za po-podrobna info tribva da se vidiat klauzite na dogovora.
Inache niama problem che e obshtinata strana po negoGreen написа:
>
> Кога и при какви условия купувачът може да поиска вписването
> на предварителния договор да стане окончателен?Какво следва
> при отказ на продавача да изпълни предв.договор.Ако продавач
> е Общината струва ли си да се водят дела?
plamenagadjonova
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 20 Дек 2002, 13:23

Re: Иск предварителен договор да стане окончателен

Мнениеот Green » 11 Окт 2003, 18:46

И аз това се чудя-що не вземеш да строшиш главата на мишока общинар който те мотае и се прави на герой,макар че той няма реално вина за това, а като се върне старият(нов) кмет той ще си изпълни ангажимента които лично е поел и не ти трябва съд и присъда ,а малко дарение което ще зарадва и кучетата в крайния квартал.По интересно е друго...хубаво е да се правят услуги дори и черни да са те , хубаво е обаче и да знаеш на кого и за какво ги правиш, иначе рискуваш без да искаш и да знаеш да станеш пионка, в доста добра система за заблуди и измами с недвижими неща.В който разни поовехтели дами напъдени от собственните си мъже доста добре се облагодетелстват контактуващи с два вида хора -отегчени от семейния живот и сивото ежедневие и имащи достатъчно пари за да купят имот, играещи пред тях ролята на лудовлюбени стигащи до инфаркт , и другите- прокурори , адвокати , психолози , полицай и компютърни манияци наясно с шпионажа в Интернет,от който смучат безплатна компетентна информация, правейки се на жертви и естественно получават джентълментски жест кой с каквото може и винаги излизат сухи и от двете страни защото наглоста им граничи със лудост пък и доста добре се обмисля всеки детайл(зад гърба и стои цяла агенция с всичките възможни номера )).Има записани разговори и снимки които лесно се доказва че са автентични от които става ясно за какво става въпрос , ако на някой му е интересно може да ги получи веднага...но това е друга тема ...нали ставаше въпрос за предварителен договор по конституция )) пък и на кои ли му пука за педя общинска земя !
Благодаря на всички за отзивчивоста !
Green
 


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron