начало

Малки художници от Арт-клуб „Гея“ в Ловеч на посещение в Съдебната палата Малки художници от Арт-клуб „Гея“ в Ловеч на посещение в Съдебната палата

Иск предварителен договор да стане окончателен

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Иск предварителен договор да стане окончателен

Мнениеот Green » 09 Окт 2003, 22:15

Кога и при какви условия купувачът може да поиска вписването на предварителния договор да стане окончателен?Какво следва при отказ на продавача да изпълни предв.договор.Ако продавач е Общината струва ли си да се водят дела?
Green
 

Re: Иск предварителен договор да стане окончателен

Мнениеот Ред » 10 Окт 2003, 11:22

Не може да поискаш вписване на предварителен договор, но може да подадеш искова молба до съда с желание те да обявят предварит. договор за окончателен(чл.19, ал.3 от ЗЗД) и ако ти уважат иска-договора се счита за сключен от момента на влизане в сила на съдебното решение-едва тогава ако особеностите на Вашия казус позволяват-може да се пристъпи към вписване в Службата по вписванията към районния съд.
Що се отнася до иска-ПРОБВАЙТЕ СЕ-не се знае дали щего уважат, но поне като време няма да загубите-сега произв-то по чл.19, ал. 3 от ЗЗД се разглежда по бързото производство по ГПК и по този начин няма да чакате много за резултата от делото(какъвто и да е той)
Ред
 

Re: Иск предварителен договор да стане окончателен

Мнениеот МСМ » 10 Окт 2003, 15:04

Само едно уточнение. Вписва се още исковата молба и разпорежданията с имота след вписването и нямат действие за ищеца. Т.е. вписването на исковата молба е все едно вписване на възбрана.
МСМ
 

Re: Иск предварителен договор да стане окончателен

Мнениеот Gero » 10 Окт 2003, 15:33

Винаги си струва да се води дело. Въпроса е дали ще имаш нерви да се бориш с/у тези типове от "типовия" отдел.................т.е. общината:-)
Gero
 

Re: Иск предварителен договор да стане окончателен

Мнениеот Ред » 10 Окт 2003, 16:43

Точно така! Това съм пропуснал да го уточня по-рано.
Ред
 

Re: Иск предварителен договор да стане окончателен

Мнениеот plamenagadjonova » 11 Окт 2003, 12:21

Za po-podrobna info tribva da se vidiat klauzite na dogovora.
Inache niama problem che e obshtinata strana po negoGreen написа:
>
> Кога и при какви условия купувачът може да поиска вписването
> на предварителния договор да стане окончателен?Какво следва
> при отказ на продавача да изпълни предв.договор.Ако продавач
> е Общината струва ли си да се водят дела?
plamenagadjonova
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 20 Дек 2002, 13:23

Re: Иск предварителен договор да стане окончателен

Мнениеот Green » 11 Окт 2003, 18:46

И аз това се чудя-що не вземеш да строшиш главата на мишока общинар който те мотае и се прави на герой,макар че той няма реално вина за това, а като се върне старият(нов) кмет той ще си изпълни ангажимента които лично е поел и не ти трябва съд и присъда ,а малко дарение което ще зарадва и кучетата в крайния квартал.По интересно е друго...хубаво е да се правят услуги дори и черни да са те , хубаво е обаче и да знаеш на кого и за какво ги правиш, иначе рискуваш без да искаш и да знаеш да станеш пионка, в доста добра система за заблуди и измами с недвижими неща.В който разни поовехтели дами напъдени от собственните си мъже доста добре се облагодетелстват контактуващи с два вида хора -отегчени от семейния живот и сивото ежедневие и имащи достатъчно пари за да купят имот, играещи пред тях ролята на лудовлюбени стигащи до инфаркт , и другите- прокурори , адвокати , психолози , полицай и компютърни манияци наясно с шпионажа в Интернет,от който смучат безплатна компетентна информация, правейки се на жертви и естественно получават джентълментски жест кой с каквото може и винаги излизат сухи и от двете страни защото наглоста им граничи със лудост пък и доста добре се обмисля всеки детайл(зад гърба и стои цяла агенция с всичките възможни номера )).Има записани разговори и снимки които лесно се доказва че са автентични от които става ясно за какво става въпрос , ако на някой му е интересно може да ги получи веднага...но това е друга тема ...нали ставаше въпрос за предварителен договор по конституция )) пък и на кои ли му пука за педя общинска земя !
Благодаря на всички за отзивчивоста !
Green
 


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron