начало

Какво да правим, когато Законът за мерките срещу изпирането на пари се сблъска с GDPR Какво да правим, когато Законът за мерките срещу изпирането на пари се сблъска с GDPR

Договор за покупка на жилище

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Договор за покупка на жилище

Мнениеот Beny » 29 Юли 2003, 10:31

Моля, да ме посъветвате какви точки е необходимо да съдържа един догово за покупка на жилище на "зелено". Искам да си купя жилище в нова сграда която е на етап изкопни работи. В договора е заложено плащане на вноски - първа 30% при подписването му и другите в период през шест месеца. Обаче каква гаранция имам, че сградата ще се построи? И в случай ,че строителят "закъса" и спре да строи, т.е. няма пари, как и кога ще ми върне внесените вече вноски - евентуално.Благодаря предварително.
Beny
 

Re: Договор за покупка на жилище

Мнениеот poul » 30 Юли 2003, 14:53

Бени не купувай такова жилище. Правата ти изобщо не са и не могат да бъдат защитени по достатъчно добър начин от недобросъвестност на строителя.
poul
Младши потребител
 
Мнения: 69
Регистриран на: 03 Юли 2003, 13:34

Re: Договор за покупка на жилище

Мнениеот M » 30 Юли 2003, 15:53

Prav e POUL, no mislj ako VSE PAK se doveri6 na njkoj stabilna stroitelna firma, ne bi trjbvalo da ima6 problemi. Proveri predi6nite mu stroezi!!
Uspeh!
(az taka riskuvah,nadjvam se da e OK!)
M
 

Re: Договор за покупка на жилище

Мнениеот freedom » 30 Юли 2003, 20:22

Съгласен съм с колегите, няма начин да се защитиш 100%. Ако строителната фирма не е голяма и или известна, а искаш сделката направи проверка за тежести,регистъра за данъчните длъжници е публичен, виж в НОИ дали си плащат навреме осигуровките.
2. Искай да ти дадат банкова гаранция за конкретния имот, на стойността на твоите плащания, като сумата по гаранцията да се увеличава съразмерно според договора и направените вноски.
3. Намери застраховател, при който застраховай риска от неизпълнение по договора .
Успех.
freedom
 

Re: Договор за покупка на жилище

Мнениеот Beny » 31 Юли 2003, 14:59

Много благодаря. Това за застрахователят ми харесва и ми се струва най-изпълнимо. Към днешна дата строителят или продавача диктуват условията по такава сделка. Ако им поискаш всички тези данни или справки те просто те "отрязват" а ти ако искаш купувай. За мен беше много ценно да науча че не съм защитена от недобросъвестен строител. Благодаря Ви за съветите и мненията.
Beny
 


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron