Страница 1 от 1

Закупуване на земя

МнениеПубликувано на: 17 Май 2003, 12:08
от evlogij
Бихте ли ме ориентирали, с какви стъпки и разходи е свързано първоначалното закупуване на земеделска земя или такава извън регулация и без право на строеж и последващото преубразуване в земя в регулация и/или с право на строеж.

Благодаря Ви предварително!

Поздрави,
Евлогий Евлогиев

Re: Земя

МнениеПубликувано на: 26 Май 2003, 23:05
от Мetodi Kovachev
Притежавам земя в землището на община 'Панчарево" раздадено по Министерско постановление 4 . Притежавам земята от 1973 год. и съм я разработил и построил построика отговаряща на всич1ки изисквания. По какво постановление имам право да я закупя и придобия собственост. По старите постановления определяха, че ползващ повече от 15 години имот имаш право да го закупиш.

С уважение : М. Ковачев

Re: Земя

МнениеПубликувано на: 02 Юни 2003, 19:35
от 333
Първоначалното закупуване на зем. земя или такава извън регулация няма да Ви струва много, тъй като нотариусът ще Ви изповяда сделката по данъчната оценка, която не е много висока. След това първо трябва да промените предназначението на зем. земя , ако искате да строите върху нея, което по принцип е доста сложно и свързано с много пари.Съветвам Ви да си наемете фирма ,която се занимава точно с това- такива има много. Смяната на предназначението става според правилата на ЗУТ пред компетентната за Вашия район РДНСК.СЛед това ще трябва да си изкарате разрешение за строеж , което се дава от главния архитект на съответната Община. Ако земята е извън регулация преди да Ви дадат разрешение за строеж ще трябва имотът да се регулира, т. е. да бъде издаден подробен градоустройствен план, което пак става от Общината