начало

Няма да се дава българско гражданство срещу краткотрайни инвестиции Няма да се дава българско гражданство срещу краткотрайни инвестиции

Недвижим имот закупен от чужд гражданин?

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Недвижим имот закупен от чужд гражданин?

Мнениеот Въпрос? » 02 Мар 2003, 19:53

Каква фирма трябва да регистрира чужд гражданин в Б-я , за да може в последствие на името на фирмата да закупи недвижим имот също в Б-я. Имам в предвид вида на фирмата по търговския закон. Съответно какви данъци и такси подлежат на плащане?

А ако може бихте могли и да посочите от къде мога да прочета по въпроса.

Благодаря Ви предварително!Поздрави,

Въпрос?
Въпрос?
 

Re: Недвижим имот закупен от чужд гражданин?

Мнениеот badu » 05 Мар 2003, 23:06

правно организационната форма на дружеството, което чуждият гражданин ще регистрира е без значение. Важно е да се води на името на местно юридическо лице.Ако собственикът е един най-евтино ще му излезе да регисрира ЕООД. Капиталът за ЕАД е доста по-голям
badu
 

Re: Недвижим имот закупен от чужд гражданин?

Мнениеот miron » 06 Мар 2003, 10:55

Послушайте badu. Нека чуждият гражданин да си регистрира ЕООД в България, и после ЕООД-то да купи недвижимия имот (предполагам говорите за земя или и за земя, защото за друг вид имот ограничения за закупуване от чуждестранно лице няма).

За кои данъци и такси питате? ЕООД-то ще си плаща всички данъци и такси като местно лице по българското данъчно законодателство.
miron
 

Re: Недвижим имот закупен от чужд гражданин?

Мнениеот Въпрос? » 11 Мар 2003, 13:44

Много Ви благодария за отговорите!

Към "badu" - " Важно е да се води на името на местно юридическо лице" - това какво точно означава, нали чужденецът си регистрира да речем ЕООД със седалище в Б-я, това не е ли местно юридическо лице?

Към "miron"- "(предполагам говорите за земя или и за земя, защото за друг вид имот ограничения за закупуване от чуждестранно лице няма)."- значи ли това, че чужденец може да си купи да речем апартамент като физическо лице направо на негово име? А ако иска да си купи къща с двор?


Към всички - вярно ли е, че от известно време насам при регистрирането на фирма в Б-я от чужденец се изисква фирмата да осигури работа на някъкъв брой хора?

Благодария!


Поздрави,

въпрос?
Въпрос?
 

Re: Недвижим имот закупен от чужд гражданин?

Мнениеот miron » 11 Мар 2003, 14:54

Апартамент - да.
Къща/право на строеж - да.
Двор - не.
miron
 

Re: Недвижим имот закупен от чужд гражданин?

Мнениеот Teta » 12 Мар 2003, 19:09

Няма законови изисквания за осигуряване на работни места при регистрация на търговско дружество от чужденци в България.
Чужденците могат да придобиват ограничени вещни права върху земята(напр. право на строеж, право на ползуване).В това е ключът към бараката.
Много е важно, как ще се състави нотариалния акт.
Teta
 

Re: Недвижим имот закупен от чужд гражданин?

Мнениеот Въпрос? » 14 Мар 2003, 21:17

Много Ви благодария за отговорите и се извинявам за закъснението на моят! Би ми се искало ако някой от Вас е правист, вещ по дискутираната тематика да даде координати за връзка.

dgovani@jippii.fi

Поздрави,

Въпрос
Въпрос?
 


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron