начало

Ще обсъждат публично професионалните и етични качества на Иван Гешев Ще обсъждат публично професионалните и етични качества на Иван Гешев

закупуване на жилище, риск при вписването

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


закупуване на жилище, риск при вписването

Мнениеот Ангелова » 12 Авг 2002, 15:22

Може ли някой да ми окаже помощ с информация относно риска при закупуване на недвижим имот, за времето от подписването при нотариус и привеждането на парите на продавача, до момента на получаванете на подечатания от Службата по вписванията нов нотариален акт?
Възможно ли е някой нотариус, или адвокат да ми осигури незабавно вписване и получаване на новия нот.акт, непосредствено след привеждането на парите, с оглед имота да не бъде продаден в един и същи ден на различни лица и това да стане видно едва на другия ден при получаването на документа от Службата по вписванията.
Благодаря ви!
Ангелова
 

Re: закупуване на жилище, риск при вписването

Мнениеот m_grozdev » 13 Авг 2002, 12:41

Ако смятате, че има риск да Ви измамят, или платете след вписването, или предайте парите на нотариуса, който след вписването ще ги предаде на продавача или евентуално ще ви ги върне ако се окаже, че има и друга сделка.
Относно незабавното вписване - всичко е възможно, но имайте предвид, че досега аз не съм имал клиент, който да не е бързал. Всички искат техните документи да са готови първи.
m_grozdev
Младши потребител
 
Мнения: 38
Регистриран на: 17 Сеп 2001, 17:03

Re: закупуване на жилище, риск при вписването

Мнениеот Ангелова » 13 Авг 2002, 14:52

Ще съм Ви признателна, ако ме насочите към действия, или проверки, които биха могли да намалят, или увеличат риска от измама. Без да искам да звуча параноично, оказва се, 4е няма гаранции, ако и да се придържаш стриктно към изискванията на закона.
с уважение,
Ангелова
Ангелова
 

Re: закупуване на жилище, риск при вписването

Мнениеот m_grozdev » 13 Авг 2002, 15:51

Уважаема Г-жо Ангелова,
Безспорно съществуват различни начини на измама при сделките с недвижими имоти (не е само посоченият от Вас), но ако се възползвате от съвета ми по-горе, няма да има за какво да се притеснявате, поне по отношение на този вид измама.
За по-сигурно, наемете адвокат, който да направи необходимите проучвания на имота и да подготви сделката.
Адв.Гроздев
m_grozdev
Младши потребител
 
Мнения: 38
Регистриран на: 17 Сеп 2001, 17:03

Re: закупуване на жилище, риск при вписването

Мнениеот Ангелова » 13 Авг 2002, 16:17

Уважаеми г-н Грозев,
Благодаря Ви за учтивостта и бързината на отговорите! Вярвайте ми, наела съм адвокат, ползвам брокер, консултирала съм се с нотариуса, който ще изповяда сделката и за мен е непонятно как при всичките тези мои застраховки поне от един от тях не чух, че всичко е сигурно и стабилно, въпреки техните твърдения, 4е казуса е елементарен. Простете, но ми изглежда, като прехвърляне на топката относно отговорността.
Аз съм икономист и за жалост твърде нереалистично съм гледала на правото, като на наука, кореспондираща си с математиката по точност.
с уважение,
Ангелова
Ангелова
 


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron