Страница 1 от 1

апартамент в апартаментен хотел в София?

МнениеПубликувано на: 09 Авг 2019, 08:27
от xorred
Здравейте, пред покупка (предварителен договор) съм на апартамент в апартаментен хотел в София. Когато попитах инвеститора защо го пишат апартаментен хотел каза, че защото на мястото трябвало да има % обществени сгради и вместо да си прави сградата 40% апартаментен хотел за по-лесно я направил 100%. Според мен просто му излиза по-евтино да не прави достатъчно парко места, но това е друга тема.

Мен по-скоро ме интересува дали ще мога да го ползвам официално за основно жилище, дали ще трябва да плащам потенциално новия данък за апартамент хотелите ако е основно жилище, дали ще имам проблеми с чез и тн - той е готов да включи в договора това, че токът ми ще е битов, но доколко това важи като клауза в предварителен договор?

Общо взето, питането ми е какви са подводните камъни преди да се хвърля и да лапна въдицата. Нямам проблем с наемането на адвокат, просто вече ходих при един и той знаеше по темата точно толкова, колкото и аз.

Основното ми притеснение е, че при търсене в гугъл за "апартаментен хотел" излизат основно резултати по съдебни дела.

Re: апартамент в апартаментен хотел в София?

МнениеПубликувано на: 10 Авг 2019, 18:02
от estela_r
Доколкото знам, апартаментите в апартаментните хотели не са самостоятелен обект на собственост, съответно не можете да си направите постоянна адресна регистрация на такъв имот.Тези апартаментни хотели са нежилищни сгради, а колкото до тока - той непременно ще е промишлен.Моят съвет е да бягате много, много бързо и да не се обръщате.Все пак не са свършили апартаментие в София, че да се ужилите с този.Приятен ден.

Re: апартамент в апартаментен хотел в София?

МнениеПубликувано на: 17 Ное 2019, 18:27
от nixxx
Здравейте.

Имате ли развитие по казуса, защото и аз съм в същата ситуация и се чудя как да действам.

Благодаря.