начало

Промени в ГПК уреждат: Доброволно събиране на вземания от съдебните изпълнители Промени в ГПК уреждат: Доброволно събиране на вземания от съдебните изпълнители

Продажба на имот закупен от ЧСИ

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Продажба на имот закупен от ЧСИ

Мнениеот infineon » 16 Май 2019, 16:17

Миналата година закупих апартамент на тър от ЧСИ, като документа който получих е "Постановление за възлагане".
Помня обаче че платих тогава 24 лв на съдия- изпълнителя за някакво удостоверение (което щяло да ми трябва ако реша да го продавам), което трябваше да получа след известно време, обаче забравих за него и не съм ходил. Някой може ли да ми даде идея какво е било, за да отида да си го поискам ако го пазят?

Също така за да го продам имота, непбходимо ли е да си извадя нотариален акт на мое име или може направо с постановлението за възлагане? Имота е вписан на мое име в имотния регистър.

Въобще какво още трябва да направя за да го продам?
infineon
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 16 Май 2019, 16:07

Re: Продажба на имот закупен от ЧСИ

Мнениеот propensity » 16 Май 2019, 21:23

Защо не питате тях директно?

Удостоверението, за което са ви таксували най-вероятно е за това, че не сте поели ипотеката (ако е бил ипотекиран имота) и тя не е прехвърлена на вас след проданта и с което удостоверение можете да заличите ипотеката в агенцията по вписванията заедно с молба до съдията по вписванията.

Разбира се може и да е за нещо съвсем различно. Не сме телепати, питайте тях най-добре.
propensity
Потребител
 
Мнения: 128
Регистриран на: 04 Сеп 2018, 00:00


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron