Страница 1 от 1

Колко влияят публичните задължение/НАП върху проджба на имот

МнениеПубликувано на: 09 Дек 2018, 14:40
от shimun1
Наскоро прочетох, че НАП могат да признаят някоя сделка за недействителна, когато е сключена от лице с установени публични задължения. Искам да продам гаража, който наследих след смърта на майка ми. Аз съм безработен от доста дълго време и не съм подавал декларация върху доходите ми за миналата година, като аз не само че не работя, но и нямам източници на печалба на моето име.
Въпроса ми е дали това може да накара НАП да признаят сделката за недействителна, въпреки че другите документи нужни за продажбата на гаража съм ги извадил вече - нотариален акт, смъртни актове, удостоверения за наследници, скица на имота, данъчна оценка и удостоверение за липса на тежести.

Re: Колко влияят публичните задължение/НАП върху проджба на

МнениеПубликувано на: 09 Дек 2018, 15:28
от ivan_lawyer
Аз правя така - имайте предвид, че консултацията е еднократна, тъй като има етика и други.

Правя антидатиран предварителен договор, не е скъпо, завеждам делото в съд, оттам получавам документ.
Ако данъчните кажат нещо (нящо), аз се измъквам с обяснение - еми сключих договор преди 15 години и(или) когато трябва (трябва да си осмислите датите), после ме напъват от трета страна - тоест нямам нищо общо. Тоест - искаме да платим данъците, ама все не можем. Малко е такова скучно, но работи.

Антидатиран означава да му придадеш дата отпреди години, тоест сега се отпечатва пък се пише, че е преди години. Трето лице значи, че намирате верен Ваш човек и сключвате гаража с него, тоест продавач - купувач.

Re: Колко влияят публичните задължение/НАП върху проджба на

МнениеПубликувано на: 13 Дек 2018, 12:21
от kalahan2008
Ако досега не Ви е връчена заповед за възлагане на ревизия, много трудно ще бъде за НАП да спечелят такова дело.