начало

Съдът отказа на Мая Манолова ново преброяване на бюлетините за избор на столичен кмет Съдът отказа на Мая Манолова ново преброяване на бюлетините за избор на столичен кмет

Колко влияят публичните задължение/НАП върху проджба на имот

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Колко влияят публичните задължение/НАП върху проджба на имот

Мнениеот shimun1 » 09 Дек 2018, 14:40

Наскоро прочетох, че НАП могат да признаят някоя сделка за недействителна, когато е сключена от лице с установени публични задължения. Искам да продам гаража, който наследих след смърта на майка ми. Аз съм безработен от доста дълго време и не съм подавал декларация върху доходите ми за миналата година, като аз не само че не работя, но и нямам източници на печалба на моето име.
Въпроса ми е дали това може да накара НАП да признаят сделката за недействителна, въпреки че другите документи нужни за продажбата на гаража съм ги извадил вече - нотариален акт, смъртни актове, удостоверения за наследници, скица на имота, данъчна оценка и удостоверение за липса на тежести.
shimun1
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 01 Авг 2018, 20:24

Re: Колко влияят публичните задължение/НАП върху проджба на

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Дек 2018, 15:28

Аз правя така - имайте предвид, че консултацията е еднократна, тъй като има етика и други.

Правя антидатиран предварителен договор, не е скъпо, завеждам делото в съд, оттам получавам документ.
Ако данъчните кажат нещо (нящо), аз се измъквам с обяснение - еми сключих договор преди 15 години и(или) когато трябва (трябва да си осмислите датите), после ме напъват от трета страна - тоест нямам нищо общо. Тоест - искаме да платим данъците, ама все не можем. Малко е такова скучно, но работи.

Антидатиран означава да му придадеш дата отпреди години, тоест сега се отпечатва пък се пише, че е преди години. Трето лице значи, че намирате верен Ваш човек и сключвате гаража с него, тоест продавач - купувач.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4703
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Колко влияят публичните задължение/НАП върху проджба на

Мнениеот kalahan2008 » 13 Дек 2018, 12:21

Ако досега не Ви е връчена заповед за възлагане на ревизия, много трудно ще бъде за НАП да спечелят такова дело.
Ползването на адвокат не е задължително, но е препоръчително.
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 3405
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron