начало

Промени в ГПК уреждат: Доброволно събиране на вземания от съдебните изпълнители Промени в ГПК уреждат: Доброволно събиране на вземания от съдебните изпълнители

Договор за замяна на земя срещу строителство

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Договор за замяна на земя срещу строителство

Мнениеот sokolov90 » 31 Авг 2018, 00:16

Здравейте,

доста информация потърсих по темата, но повече е за учредяване право на строеж.
Искам да попитам дали има практика да се продава земя (упи) срещу строеж на сграда.
Хипотетично имаме УПИ което е собственост на едно лице (прехвърлител), то отстъпва 1/2 от УПИ-то на друго лице (получател) срещу строеж на сграда върху земята която остава собственост на прехвърлилия.
Съответно получателя на другата 1/2 от УПИ-то строи вече върху своята земя, каквото прецени, без да има допълнителни органичения от договор за право на строеж.

Благодаря.
sokolov90
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 31 Авг 2018, 00:10

Re: Договор за замяна на земя срещу строителство

Мнениеот ivanov_p » 31 Авг 2018, 11:59

Всичко може да се договаря. на практика вие плащате строителство със земя. Проблемът е, че вие правите вашата престация сега, при подписване на договора, а другата страна трябва да я направи на по-късен етап. Това означава, че трябва да обезпечите по някакъв начин изпълнението на другата страна. Има различни начини, най-добре е да наемете адвокат, който да се срещне с техните, а като направите проекто-договора, може да питате дали е добър и дали сте достатъчно защитени.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3349
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron