начало

Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС

Сделка с имот за който не е изплатена цялата сума

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Сделка с имот за който не е изплатена цялата сума

Мнениеот estela_r » 04 Авг 2018, 21:42

Здравейте,искам да попитам за следния казус: Преди дни сключих сделка за покупко-продажба на апартамент,за който нямах цялата сума и изплатих 50 % от сумата която искаше продавача при изповядване на сделката а за другите 50 % включихме клауза в нотариалният акт че ще бъдат изплатени в срок до 8 месеца.В акта пише че след подписването му аз влизам във владение на имота.Въпросът ми е следния - въпреки че има клауза и не е изплатена цялата сума мога ли преди да съм изплатила другата част от сумата да продавам имота/дарявам?
estela_r
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 04 Авг 2018, 21:35

Re: Сделка с имот за който не е изплатена цялата сума

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Авг 2018, 06:59

Разбира се, можете.

Юристите го наричаме това "транслативен ефект", тоест - прехвърлително действие, манципация, абе с две думи прехвърляне на вещта. Веднъж изразена волята на продавача, тя не може да се върне наобратно. Нали няма в нотариалният акт нещо уловка за забавено продажбено действие - щом няма нищо е сигурно и е точно така, както казвам.

Въпросът е, че много юристи - например нотариуси и други консултанти са доста меко казано неграмотни, както ще се уверите и ще почнат едни въртели и едни усуквания и едни попипвания и едни почесвания и охкания и ахкания.
Ма това е друга тема.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4651
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron