начало

Баневи съдят прокуратурата за 10 млн. лева Баневи съдят прокуратурата за 10 млн. лева

Как да докажа че съм съсобственик

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Как да докажа че съм съсобственик

Мнениеот arsenov_e » 09 Юли 2018, 17:34

Здравейте!
Майка ми е починала отдавна.Приживе е имала брак с втори мъж,който не е бил женен преди това и няма собствени деца.По време на брака си с майка ми е закупил апартамент.Няколко години след това майка ми почива.Миналата година ,преди да почине и той, е направил нотариално завещание , като прехвърля своите 5/6 части на снахата на единия си брат /общо са били 5 деца/.Сега жената ме търси за да продаде жилището.Аз нямам нищо против ,обаче нямам никакви документи доказващи че останалата 1/6 е моя.Исках удостоверение за наследници на втория ми баща ,но от общината отказаха да ми издадат такова,тъй като не съм му кръвен роднина.Снахата също не му е кръвна роднина.Неговите роднини отказват да искат удостоверение за наследници тъй като нямат никаква полза от това.По какъв начин да докажа моята 1/6 част и дали въобще е моя.
arsenov_e
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Юли 2018, 17:07

Re: Как да докажа че съм съсобственик

Мнениеот bvoykov » 09 Юли 2018, 19:59

Вие сте наследник на майка Ви, следователно според мен трябва да си извадите удостоверение за наследниците за нея, защото именно като неин наследник придобивате права върху имуществото, което тя е притежавала приживе. В този случай, щом апартаментът е закупен по време на брака ѝ с втория ѝ мъж, то означава, че същият е станал съпружеска имуществена общност или, на кратко - общ. След смъртта на майка Ви мъжът ѝ има дял 1/2 от имота, като останалата част от 1/2, която е била собственост на майка Ви, я делите с него по равно. Възможно е да я делите и на повече части, ако имате братя или сестри, но на този етап, ако само Вие и вторият мъж на майка Ви наследявате, всеки ще получи по 1/2 от дела на майка Ви в апартамента, което означава, че мъжът остава с 3/4, а Вие с 1/4. Няма как делът ви да е 1/6, защото Вие не сте наследник на мъжа. Не знам дали със завещанието не прехвърля 5/6 от цялото си имущество или само с апартамента, но това е без значение върху Вашия дял. За онази 1/6 от наследството му нека се разберат братята и сестрите му. Така поне аз виждам нещата.
bvoykov
Потребител
 
Мнения: 285
Регистриран на: 06 Юни 2013, 17:43


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron