начало

Кметът на Несебър излиза от ареста срещу гаранция от 40 000 лева Кметът на Несебър излиза от ареста срещу гаранция от 40 000 лева

Въпрос относно предварителен договор за покупко-продажба.

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Въпрос относно предварителен договор за покупко-продажба.

Мнениеот thedefiler » 28 Юни 2018, 22:04

Здравейте.

Имам едно кратко питане, което е свързано със закупуване на жилище. Става дума за това, че с продавачите отидохме при адвокат, който изготви договора, всичко в договора е точно и ясно, но няма име, да не говорим за подпист на адвоката, който е изготвил договора. Има ли някаква тежест този договор, като се има предвид и че е дадена известна сума, като капаро? Всичко това ми изглежда много странно, затова и реших да се допитам до вас.

Благодаря! :)
thedefiler
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Юни 2018, 22:00

Re: Въпрос относно предварителен договор за покупко-продажба

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Юни 2018, 07:37

Нали вие страните се подписвате. Този адвокат пълномощник ли е бил, изобщо не следват проблеми от това което казвате един вид - всичко е точно. Предварителният договор е подготовка за сделката, но е и силно оръжие при определени ситуации.
Трябва да има описание на имота, цена на бъдещата сделка, имената на страните и това е достатъчно.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4717
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Въпрос относно предварителен договор за покупко-продажба

Мнениеот thedefiler » 29 Юни 2018, 23:04

Има всичко - описание на имота, имена на продавачите, данните им по лични карти, както и подписите им. Има дата, до която трябва да ни дадат документи, с които доказват, че имота няма тежести, както е вписана и дата, до която трябва да се осъществи сделката. Мисля, че всичко изглежда наред, просто се чудих дали е необходимо този адвокат да впише имената си и да се подпише. До колкото разбирам, това не е необходимо. :)
thedefiler
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Юни 2018, 22:00


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron