начало

Апелативният спецсъд пак отказа да пусне Миню Стайков от ареста Апелативният спецсъд пак отказа да пусне Миню Стайков от ареста

Адвокатски хонорар за няколко услуги при покупка на имот

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Адвокатски хонорар за няколко услуги при покупка на имот

Мнениеот dictator » 09 Май 2018, 01:30

Здравейте,
Предстои ми покупка на имот директно от собственик частно лице без посредник. Сделката е за около 130 000 евро, като мисля да използвам ипотека. Бих искал да ви попитам колко ориентировъчно би бил хонорарът на адвокат ако искам той да провери предварителния договор (адвокатът на продавача вече го е изготвил и ми го изпрати), да провери за тежести и да ме представлява пред нотариус по време на изповядване на самата сделкаи и евентуално да прегледа и договора за ипотеката.

Принципно вече намерих наредбата за минималните хонорари (https://www.lex.bg/index.php/bg/laws/ldoc/2135488240), но т.к това са няколко услуги и затова реших да ви попитам в нова тема.

Предварително ви благодаря.
dictator
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Май 2012, 16:51

Re: Адвокатски хонорар за няколко услуги при покупка на имот

Мнениеот loresita » 09 Май 2018, 06:16

Здравейте,
Съгласно минималната тарифа хонорарът ще е около 1000 лева (има много адвокати, които не работят по минимални тарифи) и включва проверка на имота, съгласуване на предварителния договор, подготовка на документите за нотариалното прехвърляне и т.н. Моят съвет към Вас е да не подписвате договор, предложен от адвоката на купувача, без да ползвате услугите на Ваш адвокат. Не подценявайте рисковете при покупка на имот, защото могат да се окажат много скъпи. Успех!
loresita
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 11 Юли 2010, 09:41

Re: Адвокатски хонорар за няколко услуги при покупка на имот

Мнениеот dictator » 10 Май 2018, 01:09

Благодаря за бързия отговор!

Поздрави!
dictator
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Май 2012, 16:51


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron