Страница 1 от 1

Предварителен договор за покупка на имот на зелено / КЕП

МнениеПубликувано на: 31 Мар 2018, 01:16
от barabarabara
Възнамерявам да купувам имот на зелено. Бих искал да си спестя личното присъствие при подписването на предварителния договор, тъй като съм далече. А и няма особено много за гледане, сградата е на дупка. Може ли това да се уреди като подпиша договора с КЕП, а продавача ми прати документите, които ме интересуват по ел. поща (индивидуализацията на бъдещия имот, разрешителното за строеж, нотариалния му акт за терена и т.н.)? Какви са стандартните варианти за плащане на задатъка? Очаквам да е 10% и си представям да го преведа по банков път на сметката на продавача (в случая строителя). Така ли се прави? Не мога да си подредя в главата в каква последователност стават нещата - подписваме договора и след това плащам задатъка или как? Някое от тези събития вписва ли се в имотния регистър, та да мога да го проследя?

Благодаря!

Re: Предварителен договор за покупка на имот на зелено / КЕП

МнениеПубликувано на: 31 Мар 2018, 14:46
от ivanov_p
Трогателно!

Re: Предварителен договор за покупка на имот на зелено / КЕП

МнениеПубликувано на: 11 Апр 2018, 12:01
от ivnikolov
Мога само да те посъветвам да се консултираш с адвокат преди да предприемеш такива хазартни неща като закупуване на имот на зелено, защото не един или двама са изгорели, а и занапред ще има такива случаи. Когато си купувах апартамент от строител се консултирах с адвокат в Пловдив и останах много доволен от неговите услуги. Честно казано адвоката тогава ме измъкна от големи приключения. Така де ако си решил да купуваш на зелено ти препоръчвам с 2 ръце адвокат Константин Димитров - много добър юрист в имотните сделки, може да го потърсите на 0883379601 и http://advokatplovdiv.com/. Успех в начинанието!

Re: Предварителен договор за покупка на имот на зелено / КЕП

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2018, 08:03
от kalahan2008
ivnikolov написа:Мога само да те посъветвам да се консултираш с адвокат преди да предприемеш такива хазартни неща като закупуване на имот на зелено, защото не един или двама са изгорели, а и занапред ще има такива случаи. Когато си купувах апартамент от строител се консултирах с адвокат в Пловдив и останах много доволен от неговите услуги. Честно казано адвоката тогава ме измъкна от големи приключения. Така де ако си решил да купуваш на зелено ти препоръчвам с 2 ръце адвокат Константин Димитров - много добър юрист в имотните сделки, може да го потърсите на 0883379601 и http://advokatplovdiv.com/. Успех в начинанието!

Хайдее, пак минутка за реклама на същия адвокат от Пловдив...Дали някой от ДК на АК-Пловдив би проявил интерес?