начало

Какво да правим, когато Законът за мерките срещу изпирането на пари се сблъска с GDPR Какво да правим, когато Законът за мерките срещу изпирането на пари се сблъска с GDPR

Покупка на имот с наложена възбрана

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Покупка на имот с наложена възбрана

Мнениеот alira » 25 Апр 2016, 08:20

В процесът на търсене на жилище харесахме апартамент, който се оказа с две наложени възбрани от различни кредитори на собствениците. Ако решим да преминем към сделка парите ще минат пред специална банкова сметка на нотариуса, който съответно ще плати към кредиторите и след вдигането на възбраните ще можем да го купим. Та въпросът ми е възможно ли е в периода на плащане и заличаване на вписаните възбрани да се появи трета от друг кредитор, която надхвърля уговорената стойност на имота по предварителен договор така че хем да сме платили една сума , хем да не можем да го купим ? И изобщо какви са рисковете според вас? Със сигурност ще се консултираме с адвокат, просто искам да се ориентирам дали да се занимаваме изобщо или да продължаваме търсенето.
Благодаря предварително. Успешна седмица ;)
alira
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 25 Апр 2016, 08:05

Re: Покупка на имот с наложена възбрана

Мнениеот n_ikito » 25 Апр 2016, 10:18

Риск има при всяка покупка. При вашата е малко по-голям. Аз бих направил така. Предварителна уговорка със съдебните изпълнители /ако чрез тях са наложени възбраните/ относно ситуацията, дължими суми,такси и т.н. и по-бързо отреагиране. Изповядвате сделката /вписаната възбрана не е проблем/ :arrow: проверка в АВ, след което парите към съдебните изпълнители, остатъка по сметка на нотариуса до заличаване на възбраните. Ако възбраните са наложени с обезпечителни заповеди...нещата са по-сложни и бавни защото е намесен и съд.
Успех!

п.п. Горното разписано в НА...не се скъпете на триците!
n_ikito
Потребител
 
Мнения: 914
Регистриран на: 31 Окт 2006, 19:33

Re: Покупка на имот с наложена възбрана

Мнениеот alira » 25 Апр 2016, 10:27

/вписаната възбрана не е проблем/ - Този момент ми е убягнал. В такъв случай би следвало при изповядана сделка, тя да е противпоставима на новопоявили се претенции към имота, освен ако те не се появят преди вписването ?
Далеч съм от мисълта да пропусна адвоката при изготвяне на документите, но искам да съм сигурна ,че рискът е в границите на премерения преди изобщо да говорим за покупка.
alira
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 25 Апр 2016, 08:05

Re: Покупка на имот с наложена възбрана

Мнениеот n_ikito » 25 Апр 2016, 11:33

В общия случай противопоставимостта е в зависимост от вписването в ИР. Обаче, по изпълнителните дела има възможност от присъединяване на кредитори :idea: . След вписването на продажбата, нови възбрани по партидата на продавача, не ви касаят, но кредиторите могат да се присъединят по някое от делата с вписаните възбрани. Затова във ваш интерес е добрата комуникация и организация със съдебните изпълнители.
n_ikito
Потребител
 
Мнения: 914
Регистриран на: 31 Окт 2006, 19:33

Re: Покупка на имот с наложена възбрана

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Апр 2016, 11:54

Трябва се провери по искови дела са, по някакви неуспешни обезпечителни дела са. Доста проверка трябва. Наистина - в момента на сделката ако няма нова възбрана - примерно до 15-00 часа на деня ако излиза чисто всичко, всичко е ОК. Можете да проверите в съда, дали няма заведени дела и също така да проверите при Неделчо Митев, при Якимов - ако сте София, дали няма партидирани дела. За какво казвам това - това е индиция за пожар. Има ли партида по съда или по ЧСИ - със сигурност гоните влака.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4652
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Покупка на имот с наложена възбрана

Мнениеот kralsk » 15 Май 2016, 15:04

Защо не изчакате да излезе на публична продан и да го купите. Поне ще го купите чист от всякакви тежести и всички мъки и притеснения, които имате сега, ще ви отпаднат.
Успех.
kralsk
Младши потребител
 
Мнения: 47
Регистриран на: 12 Апр 2010, 15:48

Re: Покупка на имот с наложена възбрана

Мнениеот ivanov_p » 15 Май 2016, 15:54

Някой си живял спокойно докато не решил....

Ако толкова ви е мерак да купите точно този апартамент вземете актовете с които са наложени възбраните, проверете и размера на целите задължения при ЧСИ на собственика и към кредиторите с възбрани, ако същите са по ИД и купувайте. След като купите плащате дълга по ИД и встъпвате в правата на взискателите или прекратявате делата, според уговорката ви с длъжника.
Всякакви предварителни уговорки и друго бавене може да доведе до следваща възбрана или ипотека и то след като дали пари, затова първо сделката, която естествено ще се впише само при наличието на тези две възбрани и тогава плащанията.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3177
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron