начало

Пет кабелни оператора ощетили големи телевизии с над 10 млн. лв. Пет кабелни оператора ощетили големи телевизии с над 10 млн. лв.

Покупко/продажба на парченца нерегулиран имот

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Покупко/продажба на парченца нерегулиран имот

Мнениеот alsted » 11 Мар 2016, 14:47

От някогашна ливада след регулация, в собственост на бившия собственик и настоящ на парцел "1", остава тъмнозеленият триъгълник със статут "ливада". Имаме устно договаряне между нас за покупко/продажба на така оформените "трапци" с цел излаз на имотите "2" и "3" на напоителен канал. Оказва се, че това е фактически невъзможно, тъй като при такъв статут било невъзможно деление на по-малко от 1дка (целият "триъгълник е 250м²). На практика собственика сега ни е отдал ползването на въпросните "трапци" срещу скромен наем, но е съгласен и да ни продаде въпросната земя. Наистина ли няма никаква законова възможност това да се случи?

Изображение
alsted
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 17 Мар 2013, 17:56

Re: Покупко/продажба на парченца нерегулиран имот

Мнениеот vdggbg » 11 Мар 2016, 17:01

Може да измените действащия ПР така, щото съответните части да се присъединят към всеки един от посочените УПИ. На базата на проекта за ИПР се сключва предварителен договор за прехвърляне на собственост по чл. 15 (3) от ЗУТ, а след влизане в сила на изменението - и окончателен договор в нотариална форма.
Аватар
vdggbg
Активен потребител
 
Мнения: 1056
Регистриран на: 24 Авг 2010, 17:11


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron