начало

Лидер на група за данъчни престъпления е осъден на 7 години затвор Лидер на група за данъчни престъпления е осъден на 7 години затвор

Покупка на имот-казус

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Покупка на имот-казус

Мнениеот svetlanadragiyska » 20 Ное 2015, 10:54

Предстои ми закупуване на недвижим имот с банков кредит.
През 2010 г. собственикът на поземлен имот от 375 м.кв., представляващ индивидуална собственост е продал ½ ид. част от него и е учредил безсрочно и възмезно право на строеж на масивна двуетажна жилищна сграда-близнак със самостоятелен вход за сградата /югоизточна част-1/, като запазва за себе си правото на строеж на масивна двуетажна жилищна сграда-близнак със самостоятелен вход /югозападна част-2/. Купувячите на част 1 от имота се задължват да построят част 2 до акт 14. Към настоящият момент аз желая да закупя част 2.
Продавачът е възрастен човек, който е плащал и не се е интерисувал от етапи на строителство, документи и т.н. Успях да го помоля да осигури проекта /не разбирам, но мисля че не е пълен/ -архитектура, ЕЛ и ВиК. Видях има разрешение за строеж от 05.2010 г. Представи ми акт 14 /08.2010 г. /незаверен в общината/. Това е село на 10 км. от Пловдив и няма кадастър, затова общината. Помолила съм за скица и удостоверение за степен на завършеност на строежа. Предстои ми да поискам среща с надзорната фирма.
Въпросът ми е : за земята към настоящия момент – индивидуална собственост или съсобственост.
Необходима ли е някакъв вид делба преди сделката. Продавачът казва че не е разделена земята, защото парцела е маломерен. Да ОК, но въпреки всичко....... става дума за над 100 000 лв.
При неколкократни мои въпроси продавачът отговаря, че каквото и да правя не е нужно съгласието на собственика на част 1 ???? Уточнявам, че към настоящия момент собственикът на част 1 си е довършил и има Акт 16.
Моля за съвет ! Благодаря предварително !
svetlanadragiyska
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 27 Май 2015, 11:03

Re: Покупка на имот-казус

Мнениеот m_polly » 27 Фев 2016, 00:14

Съсобственост е и не може да се дели. Можете да сключите договор за реално ползване на имота, чв който да определите кой коя част от двора ще ползва.
m_polly
Потребител
 
Мнения: 130
Регистриран на: 11 Авг 2006, 01:18
Местоположение: София, България


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron