начало

Какво да правим, когато Законът за мерките срещу изпирането на пари се сблъска с GDPR Какво да правим, когато Законът за мерките срещу изпирането на пари се сблъска с GDPR

Собственик ли съм след договор за покупко-продажба

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Собственик ли съм след договор за покупко-продажба

Мнениеот wqraa » 03 Сеп 2015, 16:02

Здравейте!
Решили сме да купим апартамент в сграда която е на етап акт 14...И трябва да сключим договор със строителната фирма и инвеститор.
Решението е следното: при акт 15 и при наличието на течаща вода и ток, апартаментът ще бъде закупен от наша страна...При акт 16 ще се доплатят определени проценти...
Искам всичко да е точно и ясно.
Според моя преценка,при акт 15 и възможност да се живее в апартамента, ще се плати около 60-70 процента от сумата, а другата може да остане в неутрална сметка или нещо такова.При акт 16 съответно ще си я получат.

Възможно ли е да състави такъв договор на етап акт 15,след който аз да стана собственик,да не платя цялата сума,а около 60-70 процента,а другата част от сумата да остане в неутрална сметка и продавачът да я вземе при получаване на право на ползване (акт 16).При неполучаване на акт 16 в определен срок да ми се възвърнат парите в неутралната сметка умножени по 1,5 (50 % от сумата в наутралната сметка неустойка) ...възможно ли е да се направи така :)

БЛАГОДАРЯ :)
wqraa
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 13 Ное 2013, 00:19

Re: Собственик ли съм след договор за покупко-продажба

Мнениеот sunrise » 03 Сеп 2015, 16:42

А според Вас как точно се става собственик на апартамент?
sunrise
Активен потребител
 
Мнения: 3571
Регистриран на: 04 Юни 2007, 14:34

Re: Собственик ли съм след договор за покупко-продажба

Мнениеот wqraa » 03 Сеп 2015, 17:51

Такъв договор с моите искания възможно ли е да се изготви и ще имам ли право на собственост ако се сключи при акт 15.Ще ми дадат ли нотариален акт или ще трябва да се изчака изпълнението на всички точки от договора.Данъчната оценка при акт 16 е по-висока,явява ли се подобен договор предварителен или си е краен договор и получавам собственост на момента.

Моите искания
1.Да го купя при завиршеност акт 15,вода и ток в апартамента.
2.Мога да изчакам 5 месеца за акт 16.
3.Не искам да дам цялата сума,а същевременно искам да получа пълна собственост.
4.Искам да си застраховам определен процент,който аз считам за удачен... строителят/инвеститор да си довърши работата.

Никакъв опит нямам...така ли стават нещата.

Адвокат ми изготвя договора,двете страни го разглеждат,отива се при нотариус,аз плащам и получавам документ за собственост....така ли е ???
wqraa
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 13 Ное 2013, 00:19

Re: Собственик ли съм след договор за покупко-продажба

Мнениеот sunrise » 03 Сеп 2015, 18:13

Понеже не сте наясно с абсолютно нищо, най-добре е да се обърнете към добър адвокат, който се занимава с подобна материя. От това, което описвате, могат да излязат много подводни камъни, които след време ще Ви стъжнят живота за години напред.
sunrise
Активен потребител
 
Мнения: 3571
Регистриран на: 04 Юни 2007, 14:34


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron