начало

ВМРО иска наказание за Методи Лалов, агитирал за партия ВМРО иска наказание за Методи Лалов, агитирал за партия

Прехвърляне имот на ЕООД на самият собственик на ЕООД-то

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Прехвърляне имот на ЕООД на самият собственик на ЕООД-то

Мнениеот dkjfdkejd » 10 Юни 2015, 13:14

Здравейте, искам да попитам дали можете да ми кажете какъв е етапният ред на прехвърляне на имот от собственост на ЕООД на името на частно лице, което е собственик на ЕООД-то. Искам да уточня, че лицето е чуждестранно лице и за закупуването на имота е предоставил заем на самото ЕООД, който до момента не е върнат.... Нямам идея дали тези подробности имат значение, но мисля, че е добре да са известни... Предварително благодаря на всеки, който има възможност да ми отговори! Също бих искала да попитам дали е възможно да ми препоръчате евентуално адвокатска кантора в гр. София, която би извършила тази процедура. Още веднъж - Благодаря!
dkjfdkejd
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 07 Фев 2011, 23:52

Re: Прехвърляне имот на ЕООД на самият собственик на ЕООД-то

Мнениеот miko_pk » 10 Юни 2015, 13:38

Въпросът с паричния заем е чисто счетоводен, а поетапно са необходими 1бр. решение на едноличния собственик на капитала да си продаде сам имота, да натовари управителя да извърши правните и фактическите действия по прехвърлянето, да си извади данъчна оценка на имота и да идат при Нотариуса, който да изповяда сделката!
miko_pk
Потребител
 
Мнения: 199
Регистриран на: 20 Сеп 2010, 19:20

Re: Прехвърляне имот на ЕООД на самият собственик на ЕООД-то

Мнениеот prnedev » 22 Юни 2015, 05:06

Покупко-продажбата на този имот е единият вариант. Ключовото в него е, че това е сделка със свързани лица. Т.е., трябва да се вземат предвид и някои фактори като "пазарна цена" на този имот, поне за данъчни цели.
Друг вариант е ликвидация на дружеството.
Най-добре е тези неща да се обсъдят с адвокат и счетоводител, особено ако за имота (и/или ремонтът му е) ползван данъчен кредит, и да се разиграят различните варианти.
prnedev
Активен потребител
 
Мнения: 1955
Регистриран на: 29 Ное 2005, 23:12
Местоположение: София/Велико Търново


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron