начало

Съдия Веселин Пенгезов е осъден условно заради проекта по ОПАК Съдия Веселин Пенгезов е осъден условно заради проекта по ОПАК

подобрения в чужд имот

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


подобрения в чужд имот

Мнениеот pitasht » 20 Май 2015, 12:28

Имам следната случка един чужденец купува имот на името на майката на жената с която живее. Не ме питайте защо го прави. Прави сериозни подобрения в имота надвишаващи 60000лв а имотът е селски и данъчната оценка под 10000лв с идеята че ще живее там но наскоро поради скандал в дома е изгонен и дори му е забранено да приближава жена си и жилището по ЗДН. Може и да има основания в забраната- не знам.
Смятате ли че има шансове едно дело за направените подобрения в имота срещу собсвеника. Доколкото разбрах пази няккави документи, но едва ли са достатъчни за подобренията и закупуваните вещи, но мисля част от парите са пращани по банки на името на жена му, с която не е в брак.
При покупката на имота за около 7000лв е направил и превод на суми по банка, но не знам дали там може нещо да се докаже. Предполагам купувачката ще твърди че й ги едал като дарение само и само да не ги връща.
И как да си поиска движимите вещи които също са на значителна стойност и се намират в имота- като пари или като вещи?
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1270
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18

Re: подобрения в чужд имот

Мнениеот julyanvonemona » 22 Май 2015, 19:26

въпроса наистина следва да обсъдите с читав, вещ адвокат. Успех в избора Ви.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител
 
Мнения: 5482
Регистриран на: 21 Яну 2010, 07:52

Re: подобрения в чужд имот

Мнениеот janetastoimenova » 26 Май 2015, 15:14

Може да се води дело за направени подобрения в чужд имот, но всичко е въпрос на доказване, ако разполага с документи, с които може да докаже стойността на направените подобрения или свидетели, с които да докаже, че тези подобрения са вследствие на негов личен труд и средства, тогава има шансове за успех. И аз препоръчвам консултация с адвокат. За повече информация можете да пишете на мейла.
janetastoimenova
Младши потребител
 
Мнения: 70
Регистриран на: 18 Май 2006, 16:34
Местоположение: V.Turnovo


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron