начало

Съдийската колегия отново ще поиска Пленумът да съкрати два щата във военни съдилища Съдийската колегия отново ще поиска Пленумът да съкрати два щата във военни съдилища

купуване на недвижим имот от чужденец

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


купуване на недвижим имот от чужденец

Мнениеот Кирил » 12 Окт 2003, 16:50

Здравейте, обръщам се към вас с молба да ми разясните възможностите чужденец да закупи повече от един недвижим имот в България, с чисто спекулативна цел- да ги препродаде, след като ги отремонтира, на цена по-висока от тази, по която ги е закупил.
Трябва ли за целта да учреди някоя от формите на търговско сдружение, предвидини в ТЗ, или може да си действа и като физическо лице.
Какви документи ще са му необходими, ако трябва да учреди търг. сдружение?
Кирил
 

Re: купуване на недвижим имот от чужденец

Мнениеот Plamen Petkov » 12 Окт 2003, 19:54

Moje da zakupuva samo sgradi, no ne i partzel. Za broia niama ograni4enie. Vaprosat dali da e drujestvo zavisi ot sobstvenoto usmotrenie i tzelite, koito iska da postigne.
Plamen Petkov
 

Re: купуване на недвижим имот от чужденец

Мнениеот :-) » 13 Окт 2003, 14:21

Чужденец може да купува със спекулативна цел колкото си ще недвижими имоти, като разбира се имате предвид факта, че на чужденците им е забранено да придобиват собственост върху земя в България.
Т.е. той ще придобие само сградата без земята върху която е построен имота, но това не бива да предизвиква някакви притеснения.
Може да купува и като физическо, и като юридическо лице. Разбира се, ако иска да регистрира ТД, трябва да се изчака завършека на съдебната процедура по регистрация на фирмата.Кой от двата варианта да се предпочете е въпрос на преценка от самия чужденец.
:-)
:-)
 

Re: купуване на недвижим имот от чужденец

Мнениеот pinko » 25 Окт 2003, 11:36

А преди регистрацията на дружеството но след неговото учредяване могат ли да сключват сделки с недвижими имоти, когато учредителят на дружеството е чуждестранно лице
pinko
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 28 Яну 2004, 16:04Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron