начало

Прокуратурата проверява субсидирани ли са незаконно партии с милиони левове Прокуратурата проверява субсидирани ли са незаконно партии с милиони левове

купуване на недвижим имот от чужденец

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


купуване на недвижим имот от чужденец

Мнениеот Кирил » 12 Окт 2003, 16:50

Здравейте, обръщам се към вас с молба да ми разясните възможностите чужденец да закупи повече от един недвижим имот в България, с чисто спекулативна цел- да ги препродаде, след като ги отремонтира, на цена по-висока от тази, по която ги е закупил.
Трябва ли за целта да учреди някоя от формите на търговско сдружение, предвидини в ТЗ, или може да си действа и като физическо лице.
Какви документи ще са му необходими, ако трябва да учреди търг. сдружение?
Кирил
 

Re: купуване на недвижим имот от чужденец

Мнениеот Plamen Petkov » 12 Окт 2003, 19:54

Moje da zakupuva samo sgradi, no ne i partzel. Za broia niama ograni4enie. Vaprosat dali da e drujestvo zavisi ot sobstvenoto usmotrenie i tzelite, koito iska da postigne.
Plamen Petkov
 

Re: купуване на недвижим имот от чужденец

Мнениеот :-) » 13 Окт 2003, 14:21

Чужденец може да купува със спекулативна цел колкото си ще недвижими имоти, като разбира се имате предвид факта, че на чужденците им е забранено да придобиват собственост върху земя в България.
Т.е. той ще придобие само сградата без земята върху която е построен имота, но това не бива да предизвиква някакви притеснения.
Може да купува и като физическо, и като юридическо лице. Разбира се, ако иска да регистрира ТД, трябва да се изчака завършека на съдебната процедура по регистрация на фирмата.Кой от двата варианта да се предпочете е въпрос на преценка от самия чужденец.
:-)
:-)
 

Re: купуване на недвижим имот от чужденец

Мнениеот pinko » 25 Окт 2003, 11:36

А преди регистрацията на дружеството но след неговото учредяване могат ли да сключват сделки с недвижими имоти, когато учредителят на дружеството е чуждестранно лице
pinko
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 28 Яну 2004, 16:04Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron