начало

Пет кабелни оператора ощетили големи телевизии с над 10 млн. лв. Пет кабелни оператора ощетили големи телевизии с над 10 млн. лв.

автомобил-продажба

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


автомобил-продажба

Мнениеот озадачена » 25 Авг 2003, 11:26

Разведена съм от 3 години. Според съдебното решение, семейният ни автомобил след развода остава за мен. Понеже не го карах така и не отидох в КАТ за да сменя талона. И така в талона на автомобила все още фигурира само името на бившия ми съпруг. Мои приятели сега искат да купят колата от мен.
Моля, кажете ми, според Вас - като специалисти, мога ли въз основа на съдебното решение да продам автомобила от свое име, без да ходя преди това в КАТ, за да сменя талона. Към договора за покупко-продажба мога ли да приложа съдебното решение от развода и само с това да прехвърля собствеността върху бъдещите й собственици, при положение, че в талона фигурира името на бившия ми съпруг?
Много благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят, защото знам колко е ценно времето Ви.
озадачена
 

Re: автомобил-продажба

Мнениеот bgjurist » 25 Авг 2003, 13:48

Ами, опитайте се да прехвърлите автомобила пред нотариус, но не знам дали ще ви изповяда сделката. Би трябвало да смените титуляра на собствеността, защото това е свързано със задължения (данъчни, застрахователни и др.) При прехвърляне на собственост на автомобил ЗДвП изисква нотариална заверка на подписите в договора, но в случая това се замества от съдебно решение (при условие, че то е влязло в сила). Необходимо е да се представят и документи за внесени данъци и застраховка "Гр. отговорност".
bgjurist
Потребител
 
Мнения: 966
Регистриран на: 11 Сеп 2002, 14:11


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron