Страница 1 от 1

Срок за съдебно решение

МнениеПубликувано на: 18 Юни 2019, 19:15
от srednia
Здравейте,от няколко месеца обжалвам едно наказателно постановление за материални щети които реално няма,има само по автомобила,но няма ударена мантинела,бутнат знак,счупен стълб и т.н....има само автомобил излязъл от пътното платно,но господата от КАТ са написали Материални щети в акта и съответно постановлението излиза с глоба 200 лв което аз обжалвам.При разпита на Свидетелите от КАТ също отричат да е имало Материални щети макар че са го вписали в акта и така няколко заседания докато не се разбра от всеки свидетел ,че материални щети няма.Днес беше уж последното заседание по казуса и въпроса ми е след колко време мога да очаквам решение от съда,кога и как ще науча за него?Има ли законоустановен срок за взимане на решение,за какво време обикновенно излизат подобен вид решения и има ли начин някъде Онлайн да мога да проверя какво се случва с решението по това постановление?
Благодаря предварително!

Re: Срок за съдебно решение

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2019, 10:25
от svegrigorov
Здравей, срокът е 30 дни. Не е задължително да го спазят. Ще получиш съобщение, в което е вписано дали е потвърдено/изменено/отменено наказателното постановление. След това можеш да отидеш в деловодството на съдебния състав, за да прочетеш и мотивите. Виж в интернет страницата на съда дали са възможни справки по движението на делото.

Re: Срок за съдебно решение

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2019, 12:55
от srednia
Благодаря

Re: Срок за съдебно решение

МнениеПубликувано на: 07 Юли 2019, 17:35
от doondie
Съобщението за делото ще го получиш на адрес, както си получил призовките преди това. И да, към месец се чака за решението/мотивите към решението. Междувременно можеш да проверяваш както на сайта на съда, така и в централния регистър, макар че едва ли ще го качат, преди да са те уведомили.

Бъди готов да обжалваш отново, в случай че районният съд ти обясни как актът е "доказателство" и свидетелите вероятно са се объркали, съответно твоите показания са само една защитна теза. Това ми казаха на мен, когато обжалвах акт – думите ми били защитна теза, която не е потвърдена от доказателствата по делото (доказателства нямаше впрочем, само лъжливи показания на полицаи, които скриха видеозаписите от тяхната кола и от районния съд, и от административния съд, и от прокуратурата). Съответно си отсъдиха против мен, а на лъжливите полицаи никой не им търси отговорност. Дори досъдебно производство не образуваха. За разлика от тези двамата от Варна, които преди 10-ина дни повторно ги осъдиха на първа инстанция.