Страница 1 от 1

Изрично пълномощно

МнениеПубликувано на: 29 Май 2019, 22:49
от vasil_fx
Здравейте, имам изготвено пълномощно от баба ми за смяна на настоящия й адрес. В пълномощно е включен следния текст "Да ме представлява пред Община Плевен, служба ЕСГРАОН, като подаде заявление и всички необходими документи за промяна на настоящият ми адрес", но служителката в ЕСГРАОН, не приема че това е изрично пълномощно и според нея не отговаряло на чл. 96, ал. 2 от Закон за гражданската регистрация т.е. не било "изрично пълномощно". Тя иска да направя ново пълномощно в което да впиша точния адрес на който ще се регистрира баба ми. Според вас права ли е?

Re: Изрично пълномощно

МнениеПубликувано на: 30 Май 2019, 12:07
от svegrigorov
Права или не тя прави тълкуванието, нея трябва да убедиш.

Re: Изрично пълномощно

МнениеПубликувано на: 30 Май 2019, 16:42
от miko_pk
Права е лелята. Калпав ти е нОтОриуса, дето е заверил това калпаво пълномощно. Кой е този адрес? :shock: :shock: :shock: Системата казва не, без посочен адрес в пълномощното не може да бъде сменен адреса.. Вън!

Re: Изрично пълномощно

МнениеПубликувано на: 30 Май 2019, 17:34
от kalahan2008
Да бе, да. Адресът не е задължителен елемент от представителната власт, тъй като е определяем към момента на учредяване на представителната власт, макар и да не е посочен изрично в пълномощното.
За буквоядите от държавната администрация - нека да прочетат малко тълкувателната практика на ВКС:
http://vks.bg/Dela/2014_05_%D0%9E%D0%A1 ... %D0%B5.pdf
"Само когато правна норма изрично установява определени изисквания относно необходимото съдържание на даден вид пълномощно, то следва да отговаря на тези изисквания."