начало

Двама съдии се кандидатираха за европейски делегирани прокурори Двама съдии се кандидатираха за европейски делегирани прокурори

Отказана пререгистрация на регистриран автомобил в България

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отказана пререгистрация на регистриран автомобил в България

Мнениеот sylk1 » 18 Апр 2019, 13:44

Здравейте! Моля за коментар и съвет за следния казус: на 12.04.2019 г. закупихме фирмен автомобил от Дупница, регистриран в КАТ Дупница през август 2018 г. Сделката се изповяда пред нотариус. Бяха представени голям талон, малък талон, удостоверение за годишен технически преглед, квитанция за платен данък, полица за ГО и зелена карта, полица за КАСКО, квитанция за закупена годишна винетка за 2019 г. Сключихме договор, подписахме го пред нотариуса, издадоха ни фактура с касова бележка. Платихме нотариална такса с вписване, че ние сме вече задължени лица, такса към бюджета. Пълен набор от документи на автомобил регистриран в България и движещ се легално по нашите пътища. Още веднъж да кажа, че колата е собственост на юридическо лице. Каква беше изненадата ни, когато отидохме в КАТ София и ни казаха, че може би има манипулация (интервенция) по номера на рамата, т.е. на VIN. Върнаха ни таксите за регистрация, извикаха полицаи от Районното ПУ по наше местожителство и арестуваха колата. Дадоха ни Протокол за доброволно предаване и казаха да чакаме тяхното експертно решение. Моля Ви да ни посъветвате какви да бъдат нашите действия. Имахме спокойствие относно легитимността на автомобила, тъй като беше регистриран и бяхме сигурни, че органите са си свършили работата. Ако колата се окаже изправна и ни я върнат, но след изтичането на 2-месечния срок за регистрация, какви ще бъдат последствията за нас, след като не е по наша вина? И по-страшният въпрос – какво ще стане ако установят, че наистина има манипулация (интервенция) по VIN-а? От кого да си търсим парите? Да наемем ли адвокат? Ще ни представят ли доказателства от Полицията? Можем ли да осъдим държавата, че не си е свършила работата и така ни е подвела и сме понесли морални и финансови щети? Да съдим ли фирмата-собственик, която ни продаде автомобила? Ако сте имали подобен казус, молим да го споделите. Надяваме се на Вашия съвет!
sylk1
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Апр 2019, 13:10

Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron