начало

Апелативният спецсъд разреши на Биляна Петрова да харчи по 560 лева месечно от сметката си Апелативният спецсъд разреши на Биляна Петрова да харчи по 560 лева месечно от сметката си

Отказана пререгистрация на регистриран автомобил в България

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отказана пререгистрация на регистриран автомобил в България

Мнениеот sylk1 » 18 Апр 2019, 13:44

Здравейте! Моля за коментар и съвет за следния казус: на 12.04.2019 г. закупихме фирмен автомобил от Дупница, регистриран в КАТ Дупница през август 2018 г. Сделката се изповяда пред нотариус. Бяха представени голям талон, малък талон, удостоверение за годишен технически преглед, квитанция за платен данък, полица за ГО и зелена карта, полица за КАСКО, квитанция за закупена годишна винетка за 2019 г. Сключихме договор, подписахме го пред нотариуса, издадоха ни фактура с касова бележка. Платихме нотариална такса с вписване, че ние сме вече задължени лица, такса към бюджета. Пълен набор от документи на автомобил регистриран в България и движещ се легално по нашите пътища. Още веднъж да кажа, че колата е собственост на юридическо лице. Каква беше изненадата ни, когато отидохме в КАТ София и ни казаха, че може би има манипулация (интервенция) по номера на рамата, т.е. на VIN. Върнаха ни таксите за регистрация, извикаха полицаи от Районното ПУ по наше местожителство и арестуваха колата. Дадоха ни Протокол за доброволно предаване и казаха да чакаме тяхното експертно решение. Моля Ви да ни посъветвате какви да бъдат нашите действия. Имахме спокойствие относно легитимността на автомобила, тъй като беше регистриран и бяхме сигурни, че органите са си свършили работата. Ако колата се окаже изправна и ни я върнат, но след изтичането на 2-месечния срок за регистрация, какви ще бъдат последствията за нас, след като не е по наша вина? И по-страшният въпрос – какво ще стане ако установят, че наистина има манипулация (интервенция) по VIN-а? От кого да си търсим парите? Да наемем ли адвокат? Ще ни представят ли доказателства от Полицията? Можем ли да осъдим държавата, че не си е свършила работата и така ни е подвела и сме понесли морални и финансови щети? Да съдим ли фирмата-собственик, която ни продаде автомобила? Ако сте имали подобен казус, молим да го споделите. Надяваме се на Вашия съвет!
sylk1
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Апр 2019, 13:10

Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron