Страница 1 от 1

Сложена скоба извън зелена зона

МнениеПубликувано на: 01 Фев 2019, 18:32
от avok01
Здравейте,

Имам следния казус. Колата беше паркирана в зона забранена за спиране със знак, биха могли да я вдигнат със паяк предполагам, макар че беше в дъното на улица без изход и не пречи на движението по абсолютно никакъв начин. Редовно от месеци я паркирам там.

Вчера обаче я заварих със скоба. Взеха ми 33лв да я свалят и ми казаха, че някак си да, то не било зелена зона. но в било в областта на зелената зона?! За първи път чувам такова нещо. Попитах ги дали ако бях пуснал СМС щеше да мога спокойно да си стоя зад знак забранено спирането? Те не можаха нищо смислено да кажат освен че по добре те да били със скобата, отколкото паяка. Закачам снимката за да видите знаците. Правят си каквото искат.

Бих искал да разбера дали съм глобен законно и искам да наема адвокат да обжалва глобата. Моля, пишете ми с предложения.

Знаците - Изображение

Re: Сложена скоба извън зелена зона

МнениеПубликувано на: 02 Фев 2019, 02:24
от TheOldMan
Добре де... отивате в съда и обжалвате глобата от 35 лева. Губите време на съда и на служителите със зелените жилетки. Те ей тъй, от яд сигнализират полицията, и тя ви налага 150 лева глоба за паркиране под забраняващ знак.
За да ви наложат глобата за паркиране под знака не е необходимо колата да ви е била вдигната. Достатъчни са снимките на служителите и техните свидетелски показания.
А съдията... ако стигнете в съдебна зала и съдията види тази снимка ... дали ще е щастлива да ви слуша как се оправдавате и искате да ви бъде отменена глобата, при условие че очевадно нямате никакво намерение да спазвате законите в тази държава и демонстративно сте паркирали колата под забраняващ знак?

На кратко - де юре сте прав, де факто ще отнесете плувката.

Re: Сложена скоба извън зелена зона

МнениеПубликувано на: 02 Фев 2019, 19:59
от avok01
Благодаря ви за професионалното мнение. Разсъждения достойни за високо морален служител на градска мобилност, както и за всеки рекетьор на нелегални емигранти. Браво! Моето мнение е, че ще ви бъде по-полезно да отделите време и да учите право, вместо да тролите във форум за юристи.

Като се замисля сега, знака забранено спиране не действа ли до следващото кръстовище? Което, на снимката се вижда, е преди моята кола? От 2 години живея на този адрес, но това място не спирам само аз, винаги е имало и доста други паркирани коли наоколо, но само до кръстовището. До сега никой не са вдигнали и доколкото ми е известно и скоби не са слагани.

Re: Сложена скоба извън зелена зона

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2019, 10:54
от boxko
TheOldMan написа:На кратко - де юре сте прав, де факто ще отнесете плувката.


Де юре е прав, де факто - пак си е прав. Ще отнесе едно решение в негова полза. Това, че е спрял нерегламентирано въобще няма да се разглежда в производството. Ще се разглежда само и единствено основанието за поставяне на скобата.
Тоя форум е страхотен...

Re: Сложена скоба извън зелена зона

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2019, 16:10
от doondie
Като гледам състоянието на пътя, би трябвало Общината да плаща на гражданите, които паркират там.

Относно безумната скоба - като знаят толкова, да са викнали Пътна полиция да те глоби. Действително се вижда T-образно кръстовище точно преди участъка, на който си паркирал, така че ограничението преди него следва да отпада. Аз не разбирам каква нужда им изобщо в тази улица да е забранено паркирането на първо място.

Глобата за мен е неоснователна. Надявам се, че си наел адвокат, за да му платят те хонорара. Белким спрат да рекетират. „Зона, не зона, ще му сложим скоба и ще му затворим устата с „По-добре ние, отколкото те.”” Вероятно това им е схемата.

Между другото, знакът вляво какъв точно се явява?

Re: Сложена скоба извън зелена зона

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2019, 16:37
от avok01
Знакът вляво е забранено спирането. Има смисъл за участъка преди кръстовището, защото там ако някой спре ще препречи движението.

Но там, където аз съм паркирал не само че не преча, но и няма никакъв действащ знак. Не е и зелена зона. Аз пуснах жалба тук: https://www.sofiatraffic.bg/bg/complaint/Доколко ми е известно ако не я удовлетворят са длъжни да я изпратят към административен съд. Ако не, аз ще наема адвокат да я придвижи след като получа отговор от тях.

Улицата не искам да я коментирам. Ще трябва да изпратя отделно жалба за това към общината за да я оправят. Мисля, че имаше едно приложение с което става лесно.