Страница 1 от 1

Газов пистолен закон?

МнениеПубликувано на: 08 Дек 2018, 03:00
от stamen15
Здравейте!Прочетох законът за газовите пистолети, но така и не намерих отговорът на моят въпрос.Имам ли право да нося 2 газови пистолета едновременно във мен(съответно след като имам документ и за двата от пистолетите)?
Поздрави Стамен 8)

Re: Газов пистолен закон?

МнениеПубликувано на: 08 Дек 2018, 12:01
от lawchoice
По отношение на неогнестрелните /газови и въздушни/ оръжия няма законът не предвижда ограничения в техния брой при носене. Съвсем отделен е въпросът за ползата от подобно начинание. Ако целта е самозащита, т.нар. газов пистолет не е най-удачното средство за това по редица съображения. Ако все пак искате да носите пистолет на пазара се предлагат варианти с достатъчен брой заряди, което премахва необходимоста от носенето на повече от един. При ежедневно носене на каквото и да било оръжие друг съществен момент е неговото тегло. Та, в тая връзка и аз да задам един въпрос - защо си утежнявате ежедневието с безсмислени начинания?

Re: Газов пистолен закон?

МнениеПубликувано на: 11 Дек 2018, 05:14
от stamen15
lawchoice написа:По отношение на неогнестрелните /газови и въздушни/ оръжия няма законът не предвижда ограничения в техния брой при носене. Съвсем отделен е въпросът за ползата от подобно начинание. Ако целта е самозащита, т.нар. газов пистолет не е най-удачното средство за това по редица съображения. Ако все пак искате да носите пистолет на пазара се предлагат варианти с достатъчен брой заряди, което премахва необходимоста от носенето на повече от един. При ежедневно носене на каквото и да било оръжие друг съществен момент е неговото тегло. Та, в тая връзка и аз да задам един въпрос - защо си утежнявате ежедневието с безсмислени начинания?

Здравейте и благодаря за бързият отговор!Питанието ми е по друг казус(става дума за увеселителна цел)!На нова година ще ходя в провинцията и питането ми беше дали е проблем да си ги взема и двата или мога само единият.
Поздрави Стамен.

Re: Газов пистолен закон?

МнениеПубликувано на: 11 Дек 2018, 15:55
от lawchoice
Можете да ги вземете и двата. Имайте предвид обаче, че употребата на неогнестрелни оръжия на обществени места може да бъде третирана и като административно нарушение, за което е предвидена глоба в размер от 500 до 2500 лева.