Страница 1 от 1

Обжалвано НП

МнениеПубликувано на: 05 Ное 2018, 17:25
от jsm70
Здравейте ,
Моля ви за коментар относно следното. След дело във връзка с обжалвано от мен НП във връзка с издаден Акт за липса на пътна винетка, получих от съда следния документ: Бланка " ПРИЗОВКА ЗА СТРАНА" №....
На единия лист на бланката са изредени някакви членове на НПК. На другата страна са изредени Съдът, състава,№на делото, вида на делото и моите имена и адрес. Също така дата и часа и мястото на явяване, които са празни, тъй като очевидно бланката се ползва не по предназначение.
Отдолу е изписан текста.:
"ПОТВЪРЖДАВА НП №..../.. 14 ДНИ СРОК НА ОБЖАЛВАНЕ.
Въпросът ми е следния. Това, нормална практика ли е да се оповестяват решения на съда по този начин и всъщност това решение ли е. Не трябва ли едно решение да изглежда по друг начин и най-малкото да пише че е такова. Също така не трябва ли да има някакви мотиви и т.н. В жалбата бях посочил, че съм имал закупена винетка и бях приложил доказателства квитанции и др.
Ще съм благодарен, ако някой ми отговори.

Re: Обжалвано НП

МнениеПубликувано на: 05 Ное 2018, 19:31
от svegrigorov
Това е съобщение, което те уведомява, че е изготвено решението. Посочено е с едно изречение дали е отменено, изменено или потвърдено. В деловодството на съда можеш да прегледаш цялото решение и да се запознаеш с мотивите на съда. Срокът за обжалването е започнал да тече от получаването на съобщението.

Re: Обжалвано НП

МнениеПубликувано на: 06 Ное 2018, 10:49
от jsm70
Благодаря!