начало

Апелативният спецсъд разреши на Биляна Петрова да харчи по 560 лева месечно от сметката си Апелативният спецсъд разреши на Биляна Петрова да харчи по 560 лева месечно от сметката си

Обжалвано НП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Обжалвано НП

Мнениеот jsm70 » 05 Ное 2018, 17:25

Здравейте ,
Моля ви за коментар относно следното. След дело във връзка с обжалвано от мен НП във връзка с издаден Акт за липса на пътна винетка, получих от съда следния документ: Бланка " ПРИЗОВКА ЗА СТРАНА" №....
На единия лист на бланката са изредени някакви членове на НПК. На другата страна са изредени Съдът, състава,№на делото, вида на делото и моите имена и адрес. Също така дата и часа и мястото на явяване, които са празни, тъй като очевидно бланката се ползва не по предназначение.
Отдолу е изписан текста.:
"ПОТВЪРЖДАВА НП №..../.. 14 ДНИ СРОК НА ОБЖАЛВАНЕ.
Въпросът ми е следния. Това, нормална практика ли е да се оповестяват решения на съда по този начин и всъщност това решение ли е. Не трябва ли едно решение да изглежда по друг начин и най-малкото да пише че е такова. Също така не трябва ли да има някакви мотиви и т.н. В жалбата бях посочил, че съм имал закупена винетка и бях приложил доказателства квитанции и др.
Ще съм благодарен, ако някой ми отговори.
jsm70
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 14 Юни 2015, 13:34

Re: Обжалвано НП

Мнениеот svegrigorov » 05 Ное 2018, 19:31

Това е съобщение, което те уведомява, че е изготвено решението. Посочено е с едно изречение дали е отменено, изменено или потвърдено. В деловодството на съда можеш да прегледаш цялото решение и да се запознаеш с мотивите на съда. Срокът за обжалването е започнал да тече от получаването на съобщението.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 153
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55

Re: Обжалвано НП

Мнениеот jsm70 » 06 Ное 2018, 10:49

Благодаря!
jsm70
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 14 Юни 2015, 13:34


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron