Страница 1 от 1

Наказателно постановление за изтекла лична карта

МнениеПубликувано на: 17 Окт 2018, 16:10
от thesilentone
Привет на всички, това ще е първият ми пост във форума :D Както излюстрира заглавието, въпросът ми се върти около тази случка. На 20.04 тази година леката кола, в която се возех като пазажер бе спряна за проверка. И по някаква неотдаванашна промяна, поне ако не ме лъже памета, при такава ситуация вече се проверяват и документите на всички лица в превозното средство, а не само на водача. И така аз се оказах с лична карта, изтекла в началото на януари тази година. Съответно ми съставиха АУАН, а от наказателното постановление от 15.05.18, за което посочих бележка по пощата едва към 21. 06.18-та,(вписано в документа) че с това си действие съм нарушил чл.10 ал.1 т.5 от ЗБЛД, съответно на основание чл.53 ал.1 от ЗАНН и чл.81 ал.2 т.6 от ЗБЛД. Определената глоба е 20 лв, като има посочена сметка, но не и BIC номер.
Съответно още няколко дни по-късно изкарах нова лична карта с бърза поръчка.
Понеже имам далеч по-значими грижи от това, го оставих на заден план. Дори питах един познат, който работи точно в КАТ за срока за изплащане на въпроснот постановление. По неговите думи срока бил месеци. Е, оказа се, че не е месеци ,а само 7 дни от издаване на постановлението.
Първият и най-важен към момента за мен въпрос е дали въпросното задължение и евентуалната глоба поради неспазване на изискуемия срок ще доведе до това да не бъда допуснат да изляза от страната. Лично много се съмняавам, особено при такава сума,но все пак да попитам, а не да стигна Дунав мост и да трябва да се връщам обратно заради това.

Re: Наказателно постановление за изтекла лична карта

МнениеПубликувано на: 17 Окт 2018, 18:22
от svegrigorov
Можеш да излезеш от страната.