начало

ВКС: Издръжката на детето може да се плати авансово ВКС: Издръжката на детето може да се плати авансово

Наказателно постановление за изтекла лична карта

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Наказателно постановление за изтекла лична карта

Мнениеот thesilentone » 17 Окт 2018, 16:10

Привет на всички, това ще е първият ми пост във форума :D Както излюстрира заглавието, въпросът ми се върти около тази случка. На 20.04 тази година леката кола, в която се возех като пазажер бе спряна за проверка. И по някаква неотдаванашна промяна, поне ако не ме лъже памета, при такава ситуация вече се проверяват и документите на всички лица в превозното средство, а не само на водача. И така аз се оказах с лична карта, изтекла в началото на януари тази година. Съответно ми съставиха АУАН, а от наказателното постановление от 15.05.18, за което посочих бележка по пощата едва към 21. 06.18-та,(вписано в документа) че с това си действие съм нарушил чл.10 ал.1 т.5 от ЗБЛД, съответно на основание чл.53 ал.1 от ЗАНН и чл.81 ал.2 т.6 от ЗБЛД. Определената глоба е 20 лв, като има посочена сметка, но не и BIC номер.
Съответно още няколко дни по-късно изкарах нова лична карта с бърза поръчка.
Понеже имам далеч по-значими грижи от това, го оставих на заден план. Дори питах един познат, който работи точно в КАТ за срока за изплащане на въпроснот постановление. По неговите думи срока бил месеци. Е, оказа се, че не е месеци ,а само 7 дни от издаване на постановлението.
Първият и най-важен към момента за мен въпрос е дали въпросното задължение и евентуалната глоба поради неспазване на изискуемия срок ще доведе до това да не бъда допуснат да изляза от страната. Лично много се съмняавам, особено при такава сума,но все пак да попитам, а не да стигна Дунав мост и да трябва да се връщам обратно заради това.
thesilentone
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Окт 2018, 15:41

Re: Наказателно постановление за изтекла лична карта

Мнениеот svegrigorov » 17 Окт 2018, 18:22

Можеш да излезеш от страната.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 192
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron