начало

Назначиха двама заместници на главния прокурор, Пламена Цветанова подаде оставка като член на ВСС Назначиха двама заместници на главния прокурор, Пламена Цветанова подаде оставка като член на ВСС

Дефиниция за съобщаване за придобито ППС

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Дефиниция за съобщаване за придобито ППС

Мнениеот nikodim77 » 06 Окт 2018, 22:39

Здравейте,
Отварям темата, защото не намирам информация по въпроса, а ме интересува.
Известно е, че за нарушение на чл. 145, ал. 2 от ЗДвП е предвидено административно наказание, което до 2017 г. се изпълняваше съгласно чл. 180 от същия закон, като сумата е от 20 до 150. Обаче от 2017 г. се появи ал. 6 към чл. 177 съгласно, която наказанието е заковано на 200 лева. И сега, въпросът е, кой от двата члена е приложим? Естествено налице е разлика в текстовете на двата члена от ЗДвП. Ще се спра на този от чл. 180, ал. 2; същото наказание се налага и на приобретателя на регистрирано пътно превозно средство, който в определения срок не съобщи по местоживеене на службата за регистрация за придобитата собственост.
Е какво е това „съобщаване”?!? Доколкото ми е известно, идеш ли в КАТ директно пристъпваш към пререгистрация, а не им съобщаваш, че си придобил МПС, пък по-на там да го пререгистрираш...?
Ще се радвам на мнения по въпроса от колеги (съфорумци)!
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 514
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron