начало

Международният съюз на съдебните изпълнители писа на българския парламент Международният съюз на съдебните изпълнители писа на българския парламент

Обжалване на акт за липса на ГО

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Обжалване на акт за липса на ГО

Мнениеот cydonia » 04 Сеп 2018, 10:29

Казуса е следния. Закупихме кола с валидна застраховка ГО до 10.2018. Заминахме на почивка средата на август 2018. Чухме, че има проблеми със застрахователна компания Олимпик, но нито сме гледали новини, нито сме разбрали за невалидните застраховки. Мъжът ми беше спрян за проверка на 24.08 и проверяващите му казват - нямаш ГО. А ние имаме платена полица до 10.2018. Оказа се, че е на въпросната фалирала компания и е невалидна. Написали са му акт и са му взели синия талон. Акта е написан в Примирско, ние сме от София. Обяснихме, че не сме знаели за проблемите и реално се движим с валидни документи. Може ли да обжалваме, къде и как, като акта е написан в друг град различен от този, в който живеем. Моля някой да ми даде съвет. При положение, че сме били на почивна и не сме знаели за тези неща. Благодаря.
cydonia
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Сеп 2018, 10:21

Re: Обжалване на акт за липса на ГО

Мнениеот tochotocho » 17 Ное 2018, 19:20

Не знам с какъв акт обявиха ГО на Олимпик за невалидни. Това си беше чиста ЛУДОСТ. Имам си ГО , валидна. Обявяват е за невалидна и да си направя нова. Кой ми гарантира че новия застраховател утре ще фалира. И пак невалидна ГО и пак нова. И третия фалира и т.н. Това е като РЕАЛНОСТ. Няма гаранция. Само плащаш! Нормално беше в срока на валидност ГО на Олимпик да са валидни. Ако има произшествие, търси пострадалия обезщетение от Олимпик, няма го, но има ГАРАНЦИОНЕН фонд. Иск пред съда и т.н. А така иди и си направи нова ГО.
То по тази схема защо като се съберат доста милиони в Тотото , печалившите фишове да се обяват за невалидни и милиончетата някой да ги глътне! С ПМС фишовете от тираж № до № се обявяват за невалидни ! . Това на шега, но може и да стане реалност. Спомнете си дивотиите на Симеон Дянков.
Та въпросът е на какво основание платена полица ГО да се обяви за невалидна. Че компанията е фалирала? Неправомерно !
Представете си: поръчвам си –покупка на автомобил- за 100 хил.лева, искат от фирмата 80% и внасям 80 хил.лв. , чакам вноса на автомобила, но ми съобщават да пия студена вода, фирмата фалирала.
Извод - за ГО не сключвайте за повече от 3 месеца, не предплащайте, макар и частично нищо, първо го получаваш и после плащаш. Ако това го направим масово ще има респектираш ефект.
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron