Страница 1 от 1

Как да разкараме нагла фирма поддържаща етажната собственост

МнениеПубликувано на: 16 Мар 2018, 16:23
от sclass
Здравейте,
Ситуацията е следната, преди 2 години и половина, живущите в моят вход се прецакахме да подпишем договор с небезисвестната фирма "Вход мениджър". Няма да изпадам в детайли на каква кочина заприлича входът ни благодарение на тяхната "поддръжка", но проблемът е, че вече близо 1 година не можем да ги разкараме.
Договорът е подписан със срок 1 година на 15.10.2015 г. и в клаузите му никъде няма точка, че се преподписва сам. Въпреки това, те твърдят, че още е в сила и продължават да си събират таксите, година и половина след като е изтекъл. С парите, които взимат от нас не плащат нищо, включително и асаньорната поддръжка, а в таксата тази сума е включена.
Ето го и самият договор (извинявам се за ужасното качество на снимките, но се чете)
https://photos.app.goo.gl/OKtn5nVTZFofJrki2
Според тях, това че срокът бил 1 година не прекратявало договора, защото трябвало да им пуснем едномесечно предизвестие. В същото време, за да им пуснем такова предизвестие, трябва входа да вземе решение, каквото решение ние взимаме на всяко събрание вече цяла година и съвсем официално сме им предоставили. Те обаче казват, че е задължително да са присъствали на общото събрание, за да е легитимно решението ни и рабира се изобщо не идват на тези събрания. В същото време твърдят, че само те могат да организират легитимно събрание, защото сега се водели домоуправители. Събрание разбира се не организират, с изключение на едно организирано в делничен ден в работно време 17:00 и в разгара на миналото лято, когато нямаше почти никой в блока.
Въпросът е, че не приеха ли закон, който да забранява подобни преподписвания на договори? И по-важното, нашият договор по принцип не си ли е разписан със срок на действие 1 година, без никъде да е споменато, че се подновява сам. Според мен ни блъфират, защото много хора са написали така в страниците срещу тях и съветват да се наеме адвокат..
Последно се опитваха да ми обяснят, че аз като съм подпишел договор с някой мобилен оператор и договора изтече, силата му си оставала в действие и не ми спирали картата, при тях било същото, договора си действал, докато не им се пуснело предизвестие (нищо че 1 година им пускаме вече..).
Кажете в крайна сметка как да ги разкараме и може ли да ги осъдим, че от година и половина събират неправомерно такси?

p.s. На който му е любопитна фирамта Вход мениджър, ето допълнителна информация по темата от "доволни" клиенти: https://vhodmanager.wordpress.com/2016/ ... %B8%D0%BA/

Re: Как да разкараме нагла фирма поддържаща етажната собстве

МнениеПубликувано на: 16 Мар 2018, 21:30
от ivanov_p
Отидете при адвокат с договора и поискайте да ви каже какво трябва да направите за да прекратите договора.

Re: Как да разкараме нагла фирма поддържаща етажната собстве

МнениеПубликувано на: 18 Мар 2018, 13:19
от kalahan2008
Съществува противоречие между клаузите на чл. 14, ал. 1 от Договора, съгласно която срокът на договора е 1 година, и клаузата на чл. 15, съгласно която договорът се прекратява с 30-дневено предизвестие.
При съдебен спор съдът ще тълкува разпоредбите на договора съобразно правилата на чл. 20 от ЗЗД - при тълкуването на договорите трябва да се търси действителната обща воля на страните. Отделните уговорки трябва да се тълкуват във връзка едни с други и всяка една да се схваща в смисъла, който произтича от целия договор, с оглед целта на договора, обичаите в практиката и добросъвестността.
Според мен чл. 15 следва да се тълкува в смисъл, че договорът може да се прекрати и преди изтичане на 1-годишния срок на договора с 30-дневно предизвестие, а не в смисъл, че договорът не се счита за прекратен, докато не се изпрати предизвестието и не изтече срокът на предизвестието, както го тълкуват от "Вход Мениджър".
Не е нужно да зачитате действието на договора, но е възможно чрз конклудентни действия да сте се съгласили с продължаването му (като напр. плащането на месечните такси).
Изберете си нов домоуправител и игнорирайте договора с "Вход мениджър", а ако имат някакви претенции, си искайте обратно парите, които сте им плащали след изтичане на срока на договора. Виждал съм в съдебна зала съдийката да се кара на "Вход Мениджър" за това, че се легитимират като представител на ЕС, без да имат такова право.

Re: Как да разкараме нагла фирма поддържаща етажната собстве

МнениеПубликувано на: 19 Мар 2018, 23:24
от vili_spasova
Сладурите от "Вход мениджър" са ми "любимци". Супер некоректни и нагли!
Какво бих направила:
1. Свиквам общо събрание по реда на ЗУЕС, като пращам изрична покана до тях. Дневен ред - Прекратяване на договора с тях. Уверявам се, че са разбрали за събранието. Тормозя ги за вх. № на втория екземпляр от поканата за свикване. Пращам им го по имейл или дори с нотариална покана. Лепя го на видно място във входа.

2. Провежда се събрание с нужния кворум по реда на ЗУЕС. Без да знаят каня и нотариус да състави констативен протокол за проведеното събрание. Ако са дошли перфектно, ако не - пак добре. Изпращам копие от протокола, с който се решва, че договорът ще се прекрати на осн. чл. 15 с 30 дн. предизвестие.

3. На същото събрание се избира нов управител на ЕС, носи се в районната /общинската администрация за съставяне на нова адресна карта и им теглите една .......
Ако продължават да тормозят ЕС за пари се виждаме в съда и всеки доказва как е изпълнил или не е изпълнил договора.

Re: Как да разкараме нагла фирма поддържаща етажната собстве

МнениеПубликувано на: 27 Мар 2018, 15:50
от sclass
Благодаря ви за отговорите!

Re: Как да разкараме нагла фирма поддържаща етажната собстве

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2019, 17:19
от circon
Можете да подкрепите онлайн петиция срещу измамническите действия на фирма "Вход мениджър" на този линк
https://www.peticiq.com/izmama_vhod_manager