Страница 1 от 1

Жилфонд искат доплащане за наем със стара дата

МнениеПубликувано на: 27 Фев 2018, 11:56
от karmen1961
Наемател съм на ведомствено жилище. Току-що ме сюрпризираха по телефона, че дължа пари със задна дата за година и половина. Понеже през юли 2016 е завишен коефициентът за благоустроеност на моя район и наемът съответно бил актуализиран. Обаче никой не бил го видял. Сега го открили покрай вдигането на наемите от 01.02.2018 и искат да доплатя за година и половина назад. Това важи за всички от моя район, разбира се. Ама ако може, и да е веднага. Това нормално ли е? Гони ме бяс и ми се ще да има начин да го отнесат те, а не наемателите, които непредвидено този месец ще олекнат с непредвидена сума. Моля, който е наясно с тези неща, да ми пише.

Re: Жилфонд искат доплащане за наем със стара дата

МнениеПубликувано на: 27 Фев 2018, 18:52
от jhoro
Пълни глупости!
Макар, че живеете във ведомствено жилище - вие пак имате някакъв договор. И когато се променят и предоговарят (акцентирам на ДОГОВАРЯТ) условията - това трябва да стане предварително.
Щото - ако не сте съгласни с новите условия - да си търсите друг вариант.

Re: Жилфонд искат доплащане за наем със стара дата

МнениеПубликувано на: 28 Фев 2018, 10:25
от karmen1961
Благодаря! Макар че с община трудно се спори, защото винаги има механизми да ти извива ръцете, смятам да им пообразувам нерви. Ако някой има идеи как да го направя по-успешно, ще съм благодарна да ги сподели.